Η Βαυαρική πόλη Füssen

Σχολές Καπάτου Η Βαυαρική πόλη Füssen

Η Βαυαρική πόλη Füssen μία μαγευτική πόλη ανάμεσα στους λόφους

Η Βαυαρική πόλη Füssen είναι μία παλιά πόλη στη νότια περιοχή της Βαυαρίας η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Αυστρία. Έχει περίπου 15.000 κατοίκους και αποτελεί την ψηλότερη πόλη της Βαυαρίας. Είναι μία μαγευτική πόλη ανάμεσα σε λίμνες, λόφους και βουνά.

Η πόλη Füssen ήταν μία ρωμαϊκή πόλη και σταυροδρόμι μεγάλης σημασίας. Ένα χαρακτηριστικό της πόλης είναι ο ρωμαϊκός δρόμος Claudia Augusta. Είναι ένας αρχαίος ρωμαϊκός δρόμος ο οποίος συνδέει την κοιλάδα του ποταμού Po με τη Rhaetia σε όλες τις Άλπεις.

Η Βαυαρική πόλη Füssen ήταν γνωστή για τη κατασκευή βιολιών και λαούτων. Για τον λόγο αυτό, δραστηριοποιήθηκαν στην πόλη πολλοί κατασκευαστές λαούτων στο παρελθόν. Μία συλλογή τέτοιων οργάνων βρίσκεται στο μουσείο Museum der Stadt Füssen.

Ακόμη, στην πόλη υπάρχουν πολλά αρχιτεκτονικά μνημεία και ενδιαφέροντα μουσεία. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι φιλοξενεί πολλές συλλογές ζωγραφικής της Βαυαρίας που επικεντρώνονται στα τέλη της γοτθικής και αναγεννησιακής τέχνης. Όποιος επισκεφτεί τη Βαυαρική πόλη Füssen πρέπει οπωσδήποτε να περπατήσει στα γραφικά σοκάκια της ενώ ιδανική για ψώνια είναι η Reichenstraße.

Η Βαυαρική πόλη Füssen και ο πλούτος της

Η Βαυαρική πόλη Füssen γνώρισε μεγάλη οικονομική ανάπτυξη τον 15ο και τον 17ο αιώνα. Γι’ αυτό τον λόγο, στο ιστορικό της κέντρο είναι εμφανές το μεσαιωνικό τμήμα, αλλά και το μπαρόκ. Ουσιαστικά ήταν ένας κόμβος εμπορευμάτων μεταξύ Ιταλίας και Augsburg. Η πάλαι ποτέ ευημερία και ο πλούτος της πόλης διαφαίνονται ακόμα και σήμερα όταν κάποιος περιτριγυρίζει στο ιστορικό της κέντρο. Επιπλέον, στα εντυπωσιακά μοναστήρια και τις εκκλησίες της πόλης, αντανακλάται το ότι στο παρελθόν ήταν και θρησκευτικό κέντρο της Νότιας Γερμανίας.

Αξιοσημείωτα είναι τα παραμυθένια κάστρα που φιλοξενεί. Σημαντικός δρόμος είναι και η Romantische Straße η οποία οφείλει τη φήμη στον τελευταίο βασιλιά της Βαυαρίας, τον Ludwig ΙΙ. Ο δρόμος αυτός συνδέεται με τον πύργο του Neuschwanstein που αποτελεί σύμβολο για τη Βαυαρία. Την εικόνα των αξιοσημείωτων μνημείων, που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από την πόλη, συμπληρώνουν το κάστρο Hohenswangau και το Μουσείο των Βαυαρών Βασιλιάδων (Museum der Bayerischen Könige).

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα και κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=RFz15Dmv5IU

https://www.youtube.com/watch?v=QUekTmF1KiA

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.