Η «Βενετία» της Κίνας

Σχολές Καπάτου Η «Βενετία» της Κίνας

Στον ουρανό υπάρχει ο παράδεισος και στη γη υπάρχουν η Sūzhōu και η Hángzhōu. Η πόλη Sūzhōu της επαρχίας Jiangsu, η «Βενετία» της Κίνας όπως αποκαλείται, βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Taihu. Η ίδρυσή της τοποθετείται πριν 2.500 χρόνια περίπου. Είναι μακριά από τους ουρανοξύστες της μεγαλούπολης της Shanghai. Συγκεκριμένα, απέχει μόλις 30 λεπτά από τη Shanghai με το τρένο.

Ο πλούτος της πόλης αυτής οφείλεται, κατά βάση, και σε αυτό το γεγονός, ότι βρίσκεται δηλαδή κοντά στη Shanghai.

Η πόλη Sūzhōu είναι πλούσια σε κανάλια νερού, σε κήπους και σε γόνδολες. Πράγματι, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι της έχει αποδοθεί ο τίτλος «Η Βενετία της Κίνας». Ο πλούτος της περιοχής οφείλεται στο αυτοκρατορικό κανάλι. Θεωρείται το πιο μακρύ τεχνητό κανάλι του κόσμου. Είναι ένα εμπορικό κανάλι που ξεκινάει από την κινεζική πρωτεύουσα του Πεκίνου και φτάνει μέχρι την πόλη Hángzhōu.

Τα νερά του καναλιού διασχίζουν την περιοχή κατά μήκος 1.794 χιλιομέτρων. Η πόλη Hángzhōu είναι διάσημη για την παραγωγή και την επεξεργασία του μεταξιού. Ακόμα, η πόλη φημίζεται για τους κήπους της. Δεν είναι μόνο καταπράσινοι αλλά αποτελούν και μνημεία τέχνης.

Από το 1997 ανήκουν στην περιουσία της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Οι κήποι αντιπροσωπεύουν την έννοια του Feng Shui. Ο κάθε επισκέπτης εισέρχεται στους κήπους από μία στρογγυλή πόρτα. Ο κύκλος αντιπροσωπεύει τον ουρανό ή καλύτερα το σύμπαν.

Τα μονοπάτια και οι γέφυρες προκαλούν τον κάθε επισκέπτη να στέκεται και να θαυμάζει το τοπίο. Η αρχιτεκτονική των κήπων είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει έμφαση στην προοπτική του χώρου. Οι κήποι είναι περίπου 9.«Κήπος της Αρμονίας» ονομάζεται ο κήπος που επισκέφτηκε ο Marco Polo και τον ονόμασε «Βενετία της Ανατολής».

Συνεχίζοντας αξίζει να αναφέρουμε ότι, η «Βενετία» της Κίνας είναι πολύ ζωντανή. Υπάρχουν 2 ονομαστοί δρόμοι: ο Píngjiāng Lù και ο Shāntáng Jiē. Είναι και οι 2 πολυσύχναστοι. Πλαισιωμένοι με πολλά μπαρ, καθώς και χώρους που προσφέρουν άφθονο τσάι. Ποικίλουν τα παραδοσιακά κινεζικά μαγαζιά που προσφέρουν τοπικά προϊόντα.

Επιπροσθέτως, αξίζει μία βόλτα στην παλιά πόλη Tónglǐ η οποία βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Κίνας. Εκεί γνωρίζεις και ζεις από κοντά την κινεζική πραγματικότητα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα κινεζικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.