Η Βραζιλία με ελληνικά χρώματα

Η Βραζιλία με ελληνικά χρώματα

Η Βραζιλία  φωτίστηκε με τα ελληνικά χρώματα

Η Βραζιλία με ελληνικά χρώματα γιόρτασε  την εθνική απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό. Τιμήθηκαν με λαμπρότητα τα 200 έτη από την Διακήρυξη της ανεξαρτησίας της Ελλάδας.  Φωτίστηκαν με τα χρώματα της γαλανόλευκης σημαίας  πασίγνωστα μνημεία,  υπό την καθοδήγηση της πρεσβείας της Ελλάδος και της ελληνικής κοινότητας.

Συγκεκριμένα ο Χριστός ο Λυτρωτής (Cristo Redentor) στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το Pinacoteca do Estado de São Paul, ο καθεδρικός ναός στη Μπραζίλια (Catedral Metropolitana de Brasília), το Εθνικό Μουσείο (Museu Nacional)  και η Εθνική Βιβλιοθήκη στην Μπραζίλια (Fundação Biblioteca Nacional),πρωτεύουσα της Βραζιλίας, το κτίριο της Ομοσπονδίας Βιομηχανιών Σάο Πάολο (Federação das Indústrias do Estado de São PauloFIESP)στην κεντρική λεωφόρο του Σάο Πάολο ,η κεντρική Πλατεία (Praça de São Sebastião), το Μνημείο των φίλων Εθνών (Monumento a Abertura dos Portos as Nacoes Amigas) στο Μανάους(Manaus), πρωτεύουσα της Πολιτείας Αμαζόνας και η Βουλή της Πολιτείας Περναμπούκο (Pernambuco) στην πρωτεύουσα, Ρεσίφι (Recife) έλαμψαν με την ελληνική σημαία (μπλε και άσπρο). Η Χώρα φανέρωσε και τους ισχυρούς δεσμούς που έχει με την ελληνική κοινότητα στη Βραζιλία .Προέβαλε video mapping σε αρκετά από τα σημαντικότερα μνημεία της και κτίρια σε διάφορες πόλεις της.

Οι Έλληνες της Βραζιλίας 

Σε ολόκληρη την πολιτεία του Σάο Πάολο φιλοξενούνται περίπου 20.000 Έλληνες και απόγονοι. Το αφιέρωμα ήταν πολύ σημαντικό προκαλώντας συγκίνηση και δέος για ολόκληρη την κοινωνία, καθώς τιμήθηκε η επέτειος  της επανάστασης. Η Βραζιλία είναι η μεγαλύτερη σε έκταση και ταυτόχρονα πιο γνωστή χώρα της Νότιας Αμερικής. Χώρα με μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως το παγκοσμίου φήμης καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο που κάθε χρόνο το Φεβρουάριο ελκύει εκατοντάδες χιλιάδες τουριστών.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27),Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.