Η βυζαντινή Κωνσταντινούπολη

Σχολές Καπάτου Η βυζαντινή Κωνσταντινούπολη

Η Νέα Ρώμη είναι η βυζαντινή Κωνσταντινούπολη. Στο ιστορικό τρίγωνο της παλιάς Κωνσταντινούπολης που βρίσκεται στη θάλασσα του Μαρμαρά, διακρίνονται μέχρι και σήμερα οι φαρδιοί ρωμαϊκοί δρόμοι. Συγκεκριμένα  χαράχθηκαν τον 4ο αιώνα μ.Χ., δείγμα του ότι η πόλη αυτή προοριζόταν ευθύς εξαρχής για πρωτεύουσα.

Η βυζαντινή Κωνσταντινούπολη περιλαμβάνει τα επιβλητικά τείχη του Θεοδοσίου, μήκους σχεδόν έξι χιλιομέτρων, από τον 5ο αιώνα μ.Χ. Διασώζονται μέχρι σήμερα, σχεδόν στην αρχική τους μορφή, και χωρίζουν διακριτά την παλιά πόλη από τη νέα.

Καθοδόν προς την Αγιά Σοφιά θα σταματήσουμε στη Μονή της Χώρας (Kariye Camii ή Kariye Müzesi) που χτίστηκε τον 11ο αιώνα, και στη Μονή του Παμμακάριστου που χτίστηκε τον 13ο αιώνα (Fethiye Camii ή Fethiye Müzesi). Και οι δυο είναι χαρακτηριστικά δείγματα βυζαντινής εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής και διαθέτουν εξαιρετικά ψηφιδωτά.

Στα σύγχρονα τουρκικά διαθέτουν δυο ονόματα, γιατί κατά την οθωμανική περίοδο μετατράπηκαν σε τζαμιά και λειτούργησαν για αιώνες ως τέτοια. Αργότερα, στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, έγιναν μουσεία. Αν και το κύριο τμήμα της Μονής Παμμακάριστου λειτουργεί ακόμα ως τέμενος.

Βασικά, οι συστάσεις περισσεύουν για την Αγία Σοφία. Είναι ένα θαύμα της αρχιτεκτονικής του 6ου αιώνα, με τον ονομαστό της τρούλο και τις χρυσές της τοιχογραφίες. Επίσης, για αιώνες, ήταν ο καθεδρικός ναός της βυζαντινής Κωνσταντινούπολης και έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Συγκεκριμένα, παρέμεινε για χίλια χρόνια η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου. Τα τέσσερα τζαμιά που την περιβάλλουν μαρτυρούν και τη χρήση της ως τεμένους, κατά την οθωμανική περίοδο. Τέλος, από το 1934 είναι μουσείο και, σήμερα, είναι το πρώτο σε επισκεψιμότητα μνημείο της Τουρκίας.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την τουρκική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα τουρκικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online τουρκικών, καθώς και παιδικά τμήματα τουρκικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Ενημερωθείτε για τα νέα θερινά τμήματα αρχαρίων ιταλικών, ισπανικών, τουρκικών και γερμανικών που ξεκινούν σύντομα, καλώντας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=p-Q69fw0Zhw

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.