Η γέφυρα των πύργων

Σχολές Καπάτου Η γέφυρα των πύργων

Η γέφυρα των πύργων ένα από τα σύβολα της Ιταλικής πόλης Spoleto

Η γέφυρα των πύργων υψώνεται λίγο έξω από την ιστορική πόλη Spoleto. Η πόλη φημίζεται ότι ήταν και παραμένει ένα ανοικτό μουσείο. Έχει μήκος 236 μέτρα ενώ το ύψος του φτάνει τα 90 μέτρα. Κατασκευάστηκε πιθανότατα μεταξύ του ΧΙΙΙ και ΧΙV αιώνα και πρόκειται για ένα τεράστιο έργο που συνδέει τις δύο όχθες του ποταμού Tessino.

Η γέφυρα, αποτελείται από έναν δρόμο και ένα κανάλι ύδρευσης που στηρίζονται από οχυρωματικές στοές και πέτρινους πυλώνες. Στην πραγματικότητα η γέφυρα των πύργων είναι μία γέφυρα ενυδρείο. Στις δύο πλευρές της γέφυρας βρίσκεται από τη μία ο βράχος Rocca Albornoziana γνωστός και ως το κάστρο Castello και από την άλλη το οχυρό των Μύλων Fottilizio dei Mulini. Συγκεκριμένα πρόκειται για μία κατασκευή που προστάτευε τη πόλη μιας και η θέση της ήταν στρατηγικής σημασίας. Ταυτόχρονα, όμως μετέφερε και το νερό από τις πηγές Cortaccione μέχρι την πόλη Spoleto, έπαιζε δηλαδή τον ρόλο του μύλου.

Η γέφυρα των πύργων η απόδοση του ονομάτος και η επίσκεψη του Goethe

Σημαντικό να αναφέρουμε είναι ότι η ονομασία «Η γέφυρα των πύργων» δόθηκε γύρω στο XVIII αιώνα. Ορισμένοι μελετητές πιστεύουν ότι η ονομασία αυτή δόθηκε λόγω των πύργων που στέκονται στα πλαϊνά του, ενώ άλλοι θεωρούν ότι προέρχεται από τις μεγάλες πέτρινες κολόνες που τη κρατούν.

Ακόμη, σε ένα από τα ταξίδια του στην Ιταλια, ο Wolfgang Goethe εντυπωσιάστηκε με την συγκεκριμένη γέφυρα. Σχετική αναφορά στο γεγονός, σηματοδοτεί η διακοσμητική πλάκα που υπάρχει κοντά στη γέφυρα. Η αναμνηστική αυτή επιγραφή περιλαμβάνει τις εντυπώσεις του Goethe σχετικά με τη πόλη Spoleto. Επίσης, ο γερμανός συγγραφέας και δραματουργός, αφιέρωσε μια σελίδα του «Viaggio in Italia» περιγράφοντας τις εντυπώσεις που αποκόμισε περπατώντας αυτή τη γέφυρα και ατενίζοντας την απέραντη θέα.

Αυτό που είναι βέβαιο, είναι ότι η γέφυρα των πύργων  επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαύσουν τη πανοραμική θέα πάνω από μία από τις πιο πράσινες και αγνές περιοχές, την περιοχή Preappenines, κοντά στο Spoleto. 

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=NYPID520crY

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.