Η γέφυρα Vasco da Gama

Σχολές Καπάτου Η γέφυρα Vasco da Gama

Η γέφυρα Vasco da Gama βρίσκεται στην Πορτογαλία.

Η γέφυρα Vasco da Gama έχει πλάτος 30 μέτρα, ενώ το μήκος της φτάνει τα 17,2 χιλιόμετρα. Είναι η πιο μακριά γέφυρα της Ευρώπης. Πράγματι, το μήκος της είναι τόσο μεγάλο, ώστε, όταν υπάρχει ομίχλη, το βλέμμα του ταξιδιώτη δεν μπορεί να ξεχωρίσει την άκρη της.

Η γέφυρα Vasco da Gama εγκαινιάστηκε το 1998, όταν διοργανώθηκε η έκθεση EXPO 1998 της Λισσαβόνας. Φυσικά, οφείλει την ονομασία της στον Vasco da Gama. Έτσι, οι Πορτογάλοι τίμησαν τον σπουδαίο θαλασσοπόρο, 500 χρόνια μετά την ανακάλυψη του περάσματος προς την Ινδία (1498).

Πριν την κατασκευή της, η μοναδική γέφυρα της χώρας ήταν η γέφυρα “25 de Abril” που πέρναγε πάνω από τη Λισσαβόνα. Όμως, δεν διευκόλυνε την κυκλοφορία. Πράγματι, υπήρχαν πολλές καθυστερήσεις αφού τη χρησιμοποιούσαν περίπου 130.000 οχήματα καθημερινά. Ο ταξιδιώτης διέσχιζε την Πορτογαλία από το βόρειο τμήμα της μέχρι τις λευκές ακτές της πόλης Algarve στο νότιο μέρος, ή την Ισπανία.

Η γέφυρα Vasco da Gama ενώνει τις όχθες του ποταμού Tago, βόρεια της Λισαβόνας.

Από το Parque das Nações, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τη θέα αυτού του αριστουργήματος με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και συμμετρία.

Για την κατασκευή της χρειάστηκαν 3.300 εργάτες, οι οποίοι δούλεψαν 18 ολόκληρους μήνες. Σχεδιάστηκε δε για να αντέχει ανέμους 250 χιλιομέτρων και σεισμούς 4,5 φορές ισχυρότερους από εκείνον του 1755, ο οποίος υπολογίζεται ότι έφτασε τους 8,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Το όριο ταχύτητας των αυτοκινήτων είναι 120 χιλιόμετρα, εκτός από ένα τμήμα της όπου περιορίζεται στα 100 χιλιόμετρα.

Τα εγκαίνια της γέφυρας

Η τελετή έναρξης έγινε μια εβδομάδα πριν τα εγκαίνια της γέφυρας, με μια μεγάλη γιορτή. Συγκεκριμένα, είχαν προσκληθεί 15.000 άτομα, για μια feijoadas, ένα παραδοσιακό πιάτο της πορτογαλικής κουζίνας, με βάση τα φασόλια.

Πού βρέθηκε ένα τόσο μεγάλο τραπέζι;

Φυσικά πάνω στη μεγάλη γέφυρα ! Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε ένα μακρύ τραπέζι μήκους 5 χιλιομέτρων. Το γεύμα έκλεισε με επιτυχία και ο κόσμος εκτίμησε ιδιαίτερα αυτήν την πρωτοβουλία.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.