Η γερμανική πόλη του Μονάχου

Σχολές Καπάτου Η γερμανική πόλη του Μονάχου

Η γερμανική πόλη του Μονάχου (München) της Βαυαρίας, είναι η πρωτεύουσα του πιο πλούσιου νομού της Γερμανίας. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας με πληθυσμό 1,4 εκατομμύρια. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη γερμανική πόλη μετά το Βερολίνο (Berlin) και το Αμβούργο (Hamburg).

Το όνομα της πόλης είναι μετεξέλιξη της ελληνικής λέξης μοναχός (Mönch). Μιας και η αρχική της ονομασία στο Μεσαίωνα ήταν «Στους Μοναχούς» (abud Munichen), λόγω της ύπαρξης πολλών μοναστηριών στην περιοχή. Οι μοναχοί αυτών των μοναστηριών έμεναν περιστασιακά στο σημείο που βρίσκεται σήμερα το κέντρο της πόλης.

Ένα απ’ αυτά, το μοναστήρι Schäftlarn, υπάρχει μέχρι σήμερα και βρίσκεται κοντά στη λίμνη του Starnberg. Ο επισκέπτης έχει πρόσβαση με τον προαστιακό σιδηρόδρομο και η περιοχή διαθέτει αναρίθμητους εκδρομικούς χώρους γύρω της. Το σημερινό κτήριο του μοναστηριού αυτού είναι ένα κλασικό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, με στοιχεία ροκοκό, από το πρώτο μισό του 18ου αιώνα.

Η γερμανική πόλη του Μονάχου χτισμένη στον Ίζαρ (Isar), παραπόταμο του Δούναβη, είναι η κρυφή πολιτιστική πρωτεύουσα της Γερμανίας. Το προσωνύμιο αυτό χρησιμοποιήθηκε, μάλλον, για πρώτη φορά τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες. Διατηρήθηκε μέχρι και σήμερα και το οφείλει στην ύπαρξη των πολλών μνημείων, μουσείων και γκαλερί που διαθέτει.

Ακόμα, τις Κυριακές ή τις αργίες, παρά την έντονη οικονομική ανάπτυξη και τον χαρακτήρα της μεγαλούπολης, μπορεί κάποιος να δει ακόμα ανθρώπους να περιφέρονται στους δρόμους με την παραδοσιακή στολή των Βαυαρών. Είναι μια πόλη που προσφέρει πραγματικά τα πάντα στο επισκέπτη. Πέρα από την ποιότητα ζωής, διαθέτει ένα άριστα οργανωμένο δίκτυο του μετρό.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα και κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι. Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Ενημερωθείτε για τα νέα θερινά τμήματα αρχαρίων ιταλικών, ισπανικών, τουρκικών και γερμανικών που ξεκινούν σύντομα, καλώντας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.