Η γερμανική Zugspitze

Σχολές Καπάτου Η γερμανική Zugspitze

Zugspitze, σημαίνει «η κορυφή του τρένου» στη γερμανική γλώσσα.

Η γερμανική Zugspitze βρίσκεται στο Ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βαυαρίας, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία. Με ύψος 2962 μέτρων, όσο και ο Όλυμπος περίπου, είναι το ψηλότερο βουνό της Γερμανίας.

Βασικά, με το όνομα αυτό αναφέρεται στις πηγές, από τα τέλη του 16ου αιώνα. Λίγο παράξενο, αν αναλογιστούμε ότι Zugspitze σημαίνει επί λέξει «Κορυφή του Τρένου» ενώ τα πρώτα τρένα εμφανίστηκαν στη Γερμανία τη δεκαετία του 1830. Όμως, η λέξη «Zug» στη γερμανική γλώσσα σημαίνει και την «κίνηση προς τα εμπρός». Επίσης, σε αλλοτινές εποχές, η έννοια «Zugspitze» χαρακτήριζε την «κορυφή των παγετώνων». Πράγματι, από την Zugspitze ξεκινούν τρεις παγετώνες (Gletcher) για να καταλήξουν στις πεδιάδες.

Η γερμανική Zugspitze απέκτησε σιδηροδρομική σύνδεση το 1930, μετά από εργασίες δύο ετών.

Συγκεκριμένα, ο οδοντωτός σιδηρόδρομος (Bayerische Zugspitzbahn) ξεκινά από την πόλη Garmisch-Partenkirchen. Αφού διανύσει μια απόσταση 19 χιλιομέτρων περίπου, καταλήγει σ’ ένα πλάτωμα, σε ύψος 2588 μέτρων, λίγο πιο κάτω από την Zugspitze. Μάλιστα, ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής των τελευταίων 7 χιλιομέτρων περνά μέσα από τούνελ που σκάφτηκαν στο σκληρό βράχο του περήφανου βουνού. Επίσης, απ’ αυτό το σημείο, ένα μικρό τελεφερίκ μεταφέρει τους επισκέπτες στην κορυφή.

Σήμερα όμως, οι περισσότεροι επισκέπτες αποβιβάζονται από τον οδοντωτό σιδηρόδρομο στο σταθμό «Eibsee», στο ενδέκατο χιλιόμετρο της διαδρομής. Σ’ αυτό το σημείο βρίσκεται η ομώνυμη λίμνη, σε ύψος 1000 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Βασικά, αποτελεί και η ίδια πόλο έλξης. Πράγματι, οι κορυφές των Άλπεων και τα πυκνά δάση γύρω από τη λίμνη δημιουργούν ένα ειδυλλιακό περιβάλλον. Επίσης, τα ειδικά διαρρυθμισμένα μονοπάτια καλούν τους λάτρεις της φύσης για πεζοπορία. Μάλιστα, τους καλοκαιρινούς μήνες, η θερμοκρασία του νερού φτάνει τους 18 βαθμούς και δεν είναι λίγοι αυτοί που κολυμπούν.

Από το σταθμό της Eibsee, οι επισκέπτες διακινούνται προς την Zugspitze μ’ ένα τεράστιο τελεφερίκ το οποίο, προς το τέλος της διαδρομής, κινείται σχεδόν παράλληλα με τον βράχο του βουνού. Η θέα από ψηλά αποζημιώνει, με τον καλύτερο τρόπο, για τον κόπο και το τσουχτερό εισιτήριο. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι τους χειμερινούς μήνες, οι πίστες που υπάρχουν γύρω από το πλάτωμα πλημμυρίζουν με φανατικούς του σκι.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα και κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=98TBx5SeJAQ

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.