Η γιορτή της μητέρας

Σχολές Καπάτου Η γιορτή της μητέρας

Κυριακή 13 Μαΐου είναι η γιορτή της μητέρας. Αυτή είναι η φετινή ημερομηνία για μία πάρα πολύ όμορφη γιορτή. Η μητέρα, το πιο αγαπημένο πρόσωπο για όλους. Θα μπορούσαμε να γιορτάζουμε για εκείνη κάθε μέρα.

Μπορείς να δείχνεις την αγάπη σου στο πρόσωπό της καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, χωρίς να περιμένεις τη συγκεκριμένη ημέρα. Η μητέρα δεν κάνει ποτέ διακοπές, δεν ξεκουράζεται, δεν παραπονιέται.

Στην αρχαία Ελλάδα, κατά την περίοδο της άνοιξης γιόρταζαν τη θεότητα της γης και της γονιμότητας. Η γιορτή συνέπιπτε με τον εορτασμό της θεάς Ρέας. Ήταν η θεά της γονιμότητας πριν τη διαδεχθεί η Ήρα, καθώς κι αυτή που καθόριζε τη ροή των πραγμάτων (Ρέα= αυτή που ρέει).

Σε αντίθεση με τους αρχαίους Έλληνες, οι Ρωμαίοι αφιέρωναν μία ολόκληρη εβδομάδα στον εορτασμό της θεάς Κυβέλης. Η θεά Κυβέλη ήταν σύμβολο της φύσης και όλων των μητέρων.

Στην Ιταλία αυτή η μέρα εορτάστηκε για πρώτη φορά το 1957, από τον don Ottelo Migliosi στη συνοικία της Assisi. Διαδοχικά, η γιορτή της μητέρας, τόσο στην Ιταλία όσο και σε πολλές άλλες χώρες, γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Σε όλες τις χώρες γίνονται πολλές εκδηλώσεις για τη συγκεκριμένη ημέρα για να μην ξεχνάμε ποτέ τη μητέρα. Αυτή η μέρα συμβολίζει το πέρασμα από το χειμώνα στην άνοιξη.

Στις Σχολές Καπάτου γιορτάζουμε τη σημερινή μέρα με το ποίημα του Gianni Rodari που είναι αφιερωμένο σε δύο έννοιες: «mamma» (μαμά) και «amore» (αγάπη).

Filastrocca delle parole:

si faccia avanti chi ne vuole.

Di parole ho la testa piena,

come dentro ‘la luna’ e ‘la balena’.

Ma le più belle che ho nel cuore,

le sento battere: ‘mamma’, ‘amore’.

Για εμάς καμία γλώσσα δεν είναι ξένη. Μάθε κι εσύ κοντά μας όποια γλώσσα θες, από τους καθηγητές μας, που έχουν εμπειρία και ιδιαίτερη κατάρτιση στη διδασκαλία.

Στις σχολές μας διδάσκουμε με πολύ αγάπη ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά. Ενημερωθείτε για τα νέα θερινά τμήματα αρχαρίων ιταλικών, ισπανικών και τουρκικών, που ξεκινούν σύντομα, καλώντας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.