Η γιορτή Yablochniy Spas

Σχολές Καπάτου Η γιορτή Yablochniy Spas

Η γιορτή Yablochniy Spas τιμά τη μνήμη των νεκρών

Στο εορταστικό ημερολόγιο της Ρωσίας κατά τον μήνα Αύγουστο συμπεριλαμβάνεται η γιορτή Yablochniy Spas. Ενώ οι ημέρες του καλοκαιριού τελειώνουν και φυσά σε όλη τη χώρα αέρας φθινοπώρου, στις 19 Αυγούστου η έναρξη της εποχής των μήλων στην Ρωσία αποτελεί γεγονός. Η ημέρα αυτή, δοξάζεται παραδοσιακά με τη γιορτή Yablochniy Spas. Η γιορτή αυτή, συνδέεται με τον εορτασμό της Χριστιανοσύνης, δηλαδή τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Είναι μία σταθερή γιορτή στο ρωσικό ημερολόγιο.

Ακόμη και τώρα, οι Ρώσοι επισκέπτονται τα νεκροταφεία για να τιμήσουν τους νεκρούς τους. Βασικά, αυτή η γιορτή σημαίνει την ένωσή τους. Έτσι λοιπόν, οι πιστοί συνηθίζουν να πηγαίνουν στην εκκλησία τη παραμονή αυτής της γιορτής. Προσφέρουν δε, φθινοπωρινά φρούτα όπως δαμάσκηνα, σταφύλια και μήλα για να είναι πάντα ευλογημένοι.

Ο πατριάρχης της Ορθοδοξίας, της ρωσικής εκκλησίας, ευλογεί τη συγκομιδή τελώντας μία εθιμοτυπική λειτουργία κατά την οποία παρευρίσκονται χιλιάδες πιστοί. Γύρω από τις εκκλησίες συνηθίζουν να φέρνουν μεγάλες ποσότητες φρούτων όπως μήλα και σταφύλια.

Η γιορτή Yablochniy Spas και η σημασία των μήλων

Τα μήλα για τους Ρώσους αντιπροσωπεύουν τη ζωή, την αθανασία και την αφθονία. Όποιος τρώει ένα μήλο στοχεύει στο να του εκπληρωθεί μία επιθυμία, δηλαδή μία ευχή που έχει κάνει. Ταυτόχρονα όμως η γιορτή Yablochniy Spas θυμίζει ατμόσφαιρα καλοκαιρινών διακοπών. Έτσι, ο ρωσικός λαός γιορτάζει με πανηγύρια, τραγούδια και χορούς στους δρόμους των πόλεων.

Επίσης, είναι μία μέρα που όλοι φτιάχνουν την παραδοσιακή μηλόπιτα. Η συνταγή της μηλόπιτας ανά τον κόσμο παρουσιάζεται φτιάχνοντας ξεχωριστά τη Πάστα Φλώρα από τα μήλα. Εδώ στη Ρωσία, αυτά τα δύο υλικά είναι ανακατεμένα μεταξύ τους. Πολλές φορές αυτή η παραδοσιακή μηλόπιτα προσφέρεται με μία κουταλιά παγωτού ή με σαντιγί.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=Usm2kItdqpc

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.