Η διάρκεια του Ραμαζανιού

Σχολές Καπάτου Η διάρκεια του Ραμαζανιού

Η διάρκεια του Ραμαζανιού στο ισλαμικό ημερολόγιο

Η διάρκεια του Ραμαζανιού σύμφωνα με το Κοράνι, στην αντίστοιχη βίβλο του Ισλαμικού κόσμου, είναι  τριάντα μέρες. Αυτή η διάρκεια αντιστοιχεί στον ένατο μήνα του ισλαμικού ημερολογίου. Στα Αραβικά, ο μήνας αυτός αποκαλείται «Ramadan» και σημαίνει κυριολεκτικά «ζεστός, καυτός μήνας». Στην τουρκική γλώσσα, πέρασε ως «Ramazan». Η μηνιαία περίοδος της νηστείας αποκαλείται «Ramazan Orucu».

Η διάρκεια του Ραμαζανιού έχει τους δικούς της κανόνες

Η διάρκεια του Ραμαζανιού έχει και κάποιους κανόνες. Όσοι τηρούν τη νηστεία, σηκώνονται πριν την ανατολή του ήλιου για να προσευχηθούν και να προγευματίσουν. Ο όρος «Sahur» είναι λέξη αραβικής προέλευσης, η οποία σημαίνει κυριολεκτικά «της αυγής», «αυγινό». Κατά τη νηστεία του Ραμαζανιού, απαγορεύεται η βρώση και πόση από την ανατολή μέχρι τη δύση του ήλιου. Απαγορεύεται, επίσης, η όποιας μορφής σεξουαλική επαφή, όπως άλλωστε και το κάπνισμα. Μετά τη δύση του ήλιου, και αφού ο μουεζίνης το ανακοινώσει στους πιστούς από το τζαμί, ακολουθεί το βραδινό φαγητό (İftar yemeği). Ο όρος «iftar» είναι επίσης αραβικής προέλευσης και σημαίνει κυριολεκτικά «σπάσιμο, παραβίαση νηστείας».

Η νηστεία του Ραμαζανιού έχει και τις εξαιρέσεις της. Της νηστείας εξαιρούνται οι ασθενείς, οι οδοιπόροι και οι έγκυες γυναίκες ή όσοι μουσουλμάνοι είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν δύσκολη σωματική εργασία.

Τέλος, η διάρκεια του Ραμαζανιού έχει το δικό της ψωμί. Στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια του μήνα της νηστείας, οι φούρνοι παρασκευάζουν και προσφέρουν προς πώληση, λίγο πριν την ώρα του «iftar», τις «Πίτες του Ραμαζανιού» (Ramazan Pideleri). Δηλαδή, ένα είδος ψωμιού το οποίο αντιστοιχεί στο έθιμο της λαγάνας την Καθαρά Δευτέρα στην Ελλάδα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την τουρκική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα τουρκικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online τουρκικών, καθώς και παιδικά τμήματα τουρκικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.