Η εκπαίδευση στη Σουηδία

Σχολές Καπάτου Η εκπαίδευση στη Σουηδία

Η εκπαίδευση στη Σουηδία αποτελεί ένα ιδανικό σύστημα

Η εκπαίδευση στη Σουηδία αλλά και γενικότερα στις σκανδιναβικές χώρες, θεωρείται η ιδανικότερη της Ευρώπης ως προς το σύστημά της. Μάλιστα, παρά τη μεγάλη οικονομική κρίση που έπληξε τη Γηραιά Ήπειρο, η Σουηδία δεν μείωσε τα κονδύλια που προορίζονται για την παιδεία.

Βασικά, η εκπαίδευση στη Σουηδία παρέχεται δωρεάν. Συγκεκριμένα, ο κάθε δήμος επιμελείται των κονδυλίων που θα διαθέσει στον τομέα αυτόν, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες του κάθε σχολείου. Πράγματι, στη συνοικία Rinkeby της Στοκχόλμης, όπου ζουν οικογένειες μεταναστών, διατίθενται μεγαλύτερα ποσά για τα σχολεία. Επίσης, στα σχολεία της περιοχής εργάζονται οι καλύτεροι εκπαιδευτικοί, γιατί οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες.

Η εκπαίδευση στη Σουηδία βασίζεται στην αρχή ότι όλοι πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα στη μόρφωση, ανεξάρτητα από τον τόπο προέλευσης ή την κατοικίας τους.

Βέβαια, εκτός από τα κρατικά εκπαιδευτήρια, στη Σουηδία υπάρχουν και πολλά ιδιωτικά. Όμως, είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπάρχουν διαφορές ποιότητας υπηρεσιών ανάμεσα στα δυο.

Η εκπαίδευση στη Σουηδία και τα στάδιά της

Forskola, για παιδάκια ηλικίας από 1 έως 5 ετών.

Forskoleklass, για παιδάκια πάνω από 6 ετών.

Από την ηλικία των 7 ετών μέχρι τα 16, πρόκειται πια για την υποχρεωτική εκπαίδευση (Grundskola). Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει 9 διαφορετικά επίπεδα σπουδών.

Το Gymanasieskola διαρκεί 3 χρόνια και αφορά τους νέους που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους μέχρι τα 19 τους.

Η πανεπιστημιακή μόρφωση (Grundlaggande hogskoleutbildning) διαρκεί από 2-5 χρόνια.

Το σχολικό έτος στη Σουηδία αρχίζει στις 20 Αυγούστου και ολοκληρώνεται τον Ιούνιο. Όσον αφορά τις διακοπές, τα σχολεία κλείνουν μια εβδομάδα τα Χριστούγεννα και 10 ημέρες το Πάσχα. Επίσης, υπάρχουν σχολικές διακοπές το Νοέμβριο και το Φεβρουάριο. Το ωράριο των σχολείων είναι από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν διδάσκονται πάνω από τρία μαθήματα την ημέρα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών, ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα, διδάσκονται από αρχάριο επίπεδο Α1 έως επίπεδο προχωρημένο C2. Συγκεκριμένα, παρέχουμε μαθήματα Σουηδικών προετοιμασίας για πιστοποιήσεις της σουηδικής γλώσσας, δηλαδή SWEDEX στα επίπεδα A2, B1, B2 και TISUS C1. Test in Swedish for University Studies της Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.