Η ελληνική παρουσία στην Τουρκία

Σχολές Καπάτου Η ελληνική παρουσία στην Τουρκία

Η ελληνική παρουσία στην Τουρκία είναι έντονη σε διάφορους τομείς. Στο έδαφος της σύγχρονης Τουρκίας, έδρασαν στο παρελθόν πολλοί μεγάλοι πολιτισμοί. Τα μνημεία τους είναι διάσπαρτα σ’ όλη τη χώρα.

 

Αναφορικά θα λέγαμε ότι, η ελληνική παρουσία στην Τουρκία διακρίνεται στους αρχαιολογικούς χώρους της Μιλήτου και της Πριήνης. Βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το ελληνικό νησί της Σάμου. Στη συνέχεια περιδιαβαίνοντας τη δυτική Μικρά Ασία, από την αρχαία Πέργαμο, απέναντι από τη Λέσβο.

 

Ακόμα, κατηφορίζοντας νοτιότερα προς την Έφεσο, την Αφροδισιάδα, την Ιεράπολη και τέλος στο άριστα διατηρημένο ρωμαϊκό θέατρο της Ασπένδου, ανατολικά της Αττάλειας, γίνεται αντιληπτή η σημασία της περιοχής αυτής την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. 

 

Εκτός από τα διόλου ευκαταφρόνητα επαγγελματικά ή οικονομικά κίνητρα, η τουρκική γλώσσα μπορεί να ανοίξει καινούργιους δρόμους στους ενδιαφερόμενους σε αρκετά πολιτισμικά πεδία.

 

Η ελληνική παρουσία στην Τουρκία γίνεται αισθητή και  στην οθωμανική μουσική. Είναι ένα ωραίο πάντρεμα της εκκλησιαστικής βυζαντινής μουσικής με αραβικούς και περσικούς μουσικούς δρόμους (μακάμια).

 

Σήμερα, αυτού του είδους η μουσική είναι γνωστή ως «Τουρκική Κλασική Μουσική» (Türk Klasik Müziği) ή ως «Τουρκική Καλλιτεχνική Μουσική» (Türk Sanat Müziği). Συγκεκριμένα χαρακτηρίζεται από την ποικιλότητα των εγχόρδων οργάνων.

Από αυτήν έχουν αναδυθεί στον 20ό αιώνα διάφορες σύγχρονες μελωδίες. Πράγματι, αποτελεί, ανάμεσα σ’ άλλα, ένα εξαιρετικό ερευνητικό πεδίο στον τομέα της σύγκρισης των πολιτισμικών παραδόσεων της περιοχής μας.

 

Ένα ακόμα στοιχείο διάδοσης της τουρκικής γλώσσας είναι η τουρκική κουζίνα. Θεωρείται μια από τις πλουσιότερες, και όχι άδικα, δεδομένου ότι αποτελεί κράμα των παραδόσεων των λαών των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.

 

Κατά τη διάρκεια της οθωμανικής περιόδου, έδρασαν μάγειρες διαφόρων εθνικοτήτων. Αυτοί παρέλασαν από το αυτοκρατορικό παλάτι και πρόσθεσαν ο καθένας τη δική του, ξεχωριστή πινελιά και φαντασία. Ως αποτέλεσμα αυτών, μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα, είχε δημιουργηθεί ένα πλουσιότατο συνταγολόγιο.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την τουρκική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα τουρκικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online τουρκικών, καθώς και παιδικά τμήματα τουρκικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.