Η εξέλιξη της κινέζικης γλώσσας

Σχολές Καπάτου Η εξέλιξη της κινέζικης γλώσσας

Γλώσσες και Πολιτισμός

Σήμερα η στήλη μας «Γλώσσες και Πολιτισμός» εξετάζει την κινέζικη γλώσσα. Η εξέλιξη της κινέζικης γλώσσας περιλαμβάνει :

1. Την αρχαία κινεζική. Μάλιστα, υπάρχουν δείγματά της σε γραπτά ευρήματα και επιγραφές. Συγκεκριμένα, πρόκειται για επιγραφές που αφορούν διάφορους χρησμούς. Είναι χαραγμένοι πάνω σε όστρακα χελώνας ή σε διάφορα κόκκαλα. Οι επιγραφές αυτές ανάγονται στην περίοδο της δυναστείας Shang (XVII-XI αι. π.Χ.)

2. Την κινεζική γλώσσα των μεγάλων έργων της παραδοσιακής κινεζικής φιλοσοφίας (V-III αι. π.Χ.)

3. Την κινεζική γλώσσα της ποιητικής άνθισης της εποχής Tang (618-907) και της εποχής Song (960-1279).

4. Και τέλος, την κινεζική γλώσσα του κλασσικού ρομάντζου καθώς και τη σημερινή, μοντέρνα κινεζική γλώσσα, με τη μεγαλύτερη ποικιλία των διαλέκτων που ομιλούνται στη χώρα ή εκτός συνόρων.

Η εξέλιξη της κινεζικής γλώσσας λοιπόν, έχει τις ρίζες της πριν από πολλές χιλιετίες.

Βασικά, το μεγαλείο της γλώσσας αυτής είναι ότι καταφέρνει να προσαρμόζεται στις ανάγκες του κόσμου και στις αλλαγές της εποχής. Επίσης, έχει την ικανότητα να αναγεννιέται μέσα στην πορεία του χρόνου.

Η εξέλιξη της κινέζικης γλώσσας

· Pŭtónghuă : είναι η μητρική γλώσσα 870.000.000.000 ομιλούντων και ακόμη 180.000 σαν δεύτερη γλώσσα. Βασίζεται στη φωνολογία της διαλέκτου της κινεζικής πρωτεύουσας.

· Hànyŭ : είναι η γλώσσα των Χαν, που αποτελούν τη μεγαλύτερη εθνότητα της Κίνας. Όταν θέλουμε να πούμε ότι μαθαίνουμε κινεζικά αναφερόμαστε στη Hànyŭ.

· Η κινεζική γλώσσα στην Taiwan ονομάζεται Guóyŭ και είναι η εθνική γλώσσα.

· Στη Σιγκαπούρη ονομάζεται Huáyŭ.

· Στη Δύση, η ονομασία της κινέζικης γλώσσας είναι mandarin. Μάλιστα, ονομάστηκε έτσι κατά τον XV αιώνα, από τους Πορτογάλους, ως η κινέζικη γλώσσα της διοίκησης.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά και παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.