Η επιτυχία μιας συνέντευξης εργασίας

Σχολές Καπάτου Η επιτυχία μιας συνέντευξης εργασίας

Για την επιτυχία μιας συνέντευξης εργασίας καλό θα είναι οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν εκ των προτέρων τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου λαού της επιλογής τους. Έτσι μπορούν να στοχεύσουν να εφαρμόσουν αντίστοιχους κανόνες για να πετύχουν τον επιθυμητό στόχο που είναι η επιτυχία της συνέντευξης για ανεύρεση εργασίας. Μερικά στοιχεία μπορούμε να αναλύσουμε μαζί για να γίνουν καλύτερα αντιληπτά, όπως: ενδυμασία, χειρισμός χεριών και ματιών, παρουσία στα γεύματα, χαιρετισμοί που καθορίζουν τη γενική κουλτούρα της Γερμανίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Κίνας και λοιπών.

Ας ξεκινήσουμε με τους υποψήφιους νέους που αναζητούν εργασία στην ιταλική χερσόνησο μιας και η ιταλική γλώσσα είναι η γλώσσα της καρδιάς μας και αυτήν αρχίσαμε να διδάσκουμε στις Σχολές Καπάτου.

Προς αναζήτηση εργασίας η εξωτερική εμφάνιση στον εργασιακό χώρο της Ιταλίας μετράει πολύ, γιατί οι Ιταλοί αγαπούν ιδιαίτερα τη μόδα, για αυτούς ένα μοντέρνο καλό ντύσιμο συμπληρώνει την εικόνα τους. Επίσης, η χρήση, έστω κι επιπέδου Α1 της ιταλικής γλώσσας είναι χρήσιμη μιας και οι Ιταλοί δε μιλούν εύκολα άλλες γλώσσες. Με λίγα λόγια η γνώση αρκετών ιταλικών λέξεων θα διευκολύνει τη συνέντευξη. Στην αρχή καθώς και στο τέλος της συνέντευξης, η χειραψία τους βοηθά να σπάσουν τον πάγο από την αρχή της γνωριμίας με τον υποψήφιο.

Περνώντας στην Ισπανία ετοιμαστείτε να δεχτείτε ένα ελαφρύ άγγιγμα στην πλάτη ή στον ώμο κάνοντας έτσι τη συνέντευξη πιο ευχάριστη και πιο αυθόρμητη. Στο Μεξικό ο υπεύθυνος της συνέντευξης μπορεί να γίνει άμεσα φιλικός, να μας προσκαλέσει για φαγητό το ποίο μπορεί να αρχίσει στις 2 το μεσημέρι και να διαρκέσει έως και  ώρες.

Στον κόσμο της Ανατολής, στο Hong Kong, ίσως χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος να έχει ενημερωθεί για τον τρόπο ντυσίματος της εταιρείας και να είναι αντίστοιχα προσεκτικός σε αυτό. Κάτι που δεν πρέπει να κάνει είναι να τείνει το δείκτη του χεριού του, γιατί αυτό το κάνουν μόνο στα ζώα τους, καθώς επίσης είναι ακατάλληλο το κλείσιμο του ματιού στο συνομιλητή, ίσως και μελλοντικό εργοδότη. Συνεχίζοντας το σχολιασμό για την κινέζικη συμπεριφορά, τονίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης είναι φρόνιμο ο υποψήφιος να κάθεται όρθιος με τα χέρια ακίνητα, σταθερά στο πλάι του σώματος και να μιλάει αργά-αργά στα κινέζικα. Επίσης, δεν ωφελεί να δείξει τα συναισθήματά του, αποφεύγει, λοιπόν, να κοιτάει το συνομιλητή του επί πολύ ώρα στα μάτια, ίσως και χαμηλωμένα να τα έχει, είναι καλύτερα.

Στη Γερμανία η συνέντευξη είναι πολύ τυπική, αρχίζει και τελειώνει με χειραψία, αποφεύγεται οποιαδήποτε άλλη σωματική επαφή. Στη Γαλλία είναι σημαντικό να είναι τα χέρια πάνω στο τραπέζι και ποτέ πάνω στα γόνατα.

Ας αναφέρουμε και λίγες ακόμα συμπεριφορές από διάφορα άλλα μέρη του κόσμου. Στη Ρωσία μετά από μια τηλεφωνική επαφή ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αισθανθεί άσχημα γιατί του έκλεισαν το τηλέφωνο απότομα. Στη ρώσικη κοινωνία δεν αρέσει η επικοινωνία να διαρκεί πολύ.

Στις Σχολές Καπάτου έχουμε την εμπειρία καθώς και τη γνώση της κοινωνικής συμπεριφοράς διαφόρων λαών, αφού εδώ και χρόνια διδάσκουμε ξένες γλώσσες.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τα νέα τμήματα ιταλικών, ισπανικών που αρχίζουν άμεσα, στο τηλέφωνο: 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.