Η επιτυχία της έκθεσης στα ιταλικά

Σχολές - Καπάτου- Η επιτυχία της έκθεσης στα ιταλικά

Η επιτυχία της έκθεσης στα ιταλικά απαιτεί μέθοδο. Αύριο διαγωνίζονται οι μαθητές στο ειδικό μάθημα των ιταλικών.

Ακολούθησε τις εξής 10 συμβουλές για να πετύχεις το στόχο σου. Να επιτύχεις μία θέση στην ιταλική φιλολογία του πανεπιστημίου της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης.

  1. Διάβασε προσεκτικά τον τίτλο καθώς κι όλες τις ενδείξεις του θέματος της έκθεσης και προσπάθησε να καταλάβεις τι σου ζητείται να αναπτύξεις
  2. Φυσικά, ηρέμησε, χαλάρωσε κι επικεντρώσου στο χρόνο που έχεις στη διάθεσή σου
  3. Είναι πάντα καλύτερο να αναπτύξεις την έκθεση με τον ελάχιστο αριθμό λέξεων που σου ζητείται. Δηλαδή ζητούνται περίπου 180 με 200 λέξεις. Θα πρέπει να γράψεις τον ελάχιστο αριθμό. Έτσι, αποφεύγεις τυχόν λάθη.
  4. Συγκεκριμένα, προσπάθησε να μην πλατειάζεις με μεγάλες προτάσεις. Καλό είναι να γράφεις σύντομες, απλές και κατανοητές φράσεις. Εάν δεν έχεις και τόσο σαφείς τις ιδέες που θες να αναπτύξεις, πρέπει να ετοιμάσεις ένα σχεδιάγραμμα με τα σημεία προς ανάπτυξη
  5. επίσης, θα πρέπει να μη μεταφράζεις κατά γράμμα από την ελληνική γλώσσα. Πολλές φορές δεν ανταποκρίνεται το νόημα στην ιταλική γλώσσα ή τελικά η έκφραση είναι διατυπωμένη λάθος.
  6. Βασικά, θα πρέπει να αποφύγεις γραμματικά και συντακτικά σχήματα για τα οποία δεν είσαι απόλυτα σίγουρος. Να θυμάσαι ότι δεν είναι πάντα δυνατό να αποδίδεις στο χαρτί τις ιδέες σου όπως θα ήθελες. Η σκέψη πρέπει να είναι απλή και κατανοητή.
  7. Σε περίπτωση που το θέμα είναι ένα γράμμα, δεδομένου ότι η αρχή και το τέλος του γράμματος είναι συνήθως ένα τυποποιημένο μοντέλο, δε σου μένει παρά να αναπτύξεις εν συντομία τα σημεία αναφοράς των σχετικών ενδείξεων του ζητούμενου θέματος.
  8. Λάβε υπ’ όψιν σου ότι δεν είναι αναγκαίο να εκφράσεις πρωτότυπες ιδέες. Αρχικά, εξέφρασε τη γενική σου άποψη και στη συνέχεια αναφέρσου στην προσωπική σου. Ίσως το παράδειγμα σε βοηθήσει: Κατά τη γνώμη μου, secondo me… Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγεις γραμματικούς κανόνες που απαιτούν καλή γνώση της ιταλικής γλώσσας.
  9. Ο επίλογος της έκθεσης δεν πρέπει να έχει νέα στοιχεία, στοιχεία που δεν αναφέρονται μέσα στην έκθεση.
  10. Η καλή διαχείριση του χρόνου σου θα πρέπει να σου δώσει τη δυνατότητα να διαβάσεις 2 φορές την έκθεση πριν να την παραδώσεις. Έτσι, έχεις τη δυνατότητα να διορθώσεις πιθανά γραμματικά και συντακτικά λάθη.

Καλή επιτυχία σε όλους! In bocca al lupo!

Στις Σχολές Καπάτου υπάρχει ειδικό τμήμα προετοιμασίας για την εισαγωγή των μαθητών στην ιταλική φιλολογία Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Ενημερωθείτε καλώντας στο τηλέφωνο 210 38 03 355.

https://www.minedu.gov.gr/exetaseis-2/baseis-an/29713-vaseis-eisagogogeis-2017

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.