Η ημέρα των παιδιών

Σχολές Καπάτου Η ημέρα των παιδιών

Η ημέρα των παιδιών στην Κίνα (六 一 儿童节)

Η ημέρα των παιδιών στην Κίνα, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου,  είναι η 1η Ιουνίου. Αυτή η γιορτή ιδρύθηκε το 1949 από τη Δημοκρατία της Ομοσπονδίας Γυναικών, ως διεθνής ημέρα για την προστασία των παιδιών.

Στην Κίνα, ωστόσο, υπήρχε ήδη η ημέρα των παιδιών από το 1931 και γιορταζόταν στις 4 Απριλίου. Από το 1949, όμως, εγκαταλείφθηκε αυτή η ημερομηνία και, γιορτάζεται την 1η Ιουνίου, όπως στον υπόλοιπο κόσμο. Στις μέρες μας, όλα τα παιδιά στην Κίνα, κάτω των 14 ετών, ανυπομονούν για αυτήν την ημέρα, που είναι αφιερωμένη αποκλειστικά σε αυτά.

Η ημέρα των παιδιών στην Κίνα και οι εκδηλώσεις της

Την ημέρα των παιδιών στην Κίνα διοργανώνονται πολλές εκδηλώσεις, ειδικά για τα παιδιά που ζουν σε ορφανοτροφεία. Αλλά και για όλη την κινεζική κοινότητα είναι μια μέρα αφιερωμένη αποκλειστικά στα παιδιά και, αντανακλά πλήρως τις αξίες που προσδίδει η κινεζική κουλτούρα στα παιδιά και στην οικογένεια.

Συγκεκριμένα, η ημέρα των παιδιών στην Κίνα είναι ένα γεγονός πολυαναμενόμενο, όπως ακριβώς και η Πρωτοχρονιά. Πολλοί γονείς παίρνουν μία μέρα άδεια, ενώ τα παιδιά έχουν μόνο μισή μέρα μάθημα γεμάτη με ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως ομαδικά παιχνίδια ή παρακολούθηση ταινιών. Συχνά, είναι μια μέρα εκδρομής (郊游, jiāoyóu), σε πάρκα, μουσεία ή ζωολογικούς κήπους.

Οι εορτασμοί αυτής της ημέρας συνεχίζονται και μετά το σχολείο, με τους γονείς. Οι οικογένειες πηγαίνουν με τα παιδιά τους σε λούνα παρκ, κινηματογράφους ή πετάνε χαρταετούς. Ανεξάρτητα από το ποια είναι η δραστηριότητα, το σημαντικότερο είναι να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους. Πράγματι, δεν τους χαλάνε κανένα χατίρι και τα κακομαθαίνουν. Ίσως, είναι η μόνη μέρα που τους επιτρέπουν να φάνε γρήγορο φαγητό, τους αγοράζουν δώρα και γι’ αυτό τα παιδιά ανυπομονούν για αυτήν τη μέρα.

Επίσης, την ημέρα των παιδιών στην Κίνα κυκλοφορούν οι νέες ταινίες κινούμενων σχεδίων. Οι ενήλικες από την άλλη, την ημέρα των παιδιών, βρίσκουν αφορμή για να γιορτάσουν τις παιδικές τους αναμνήσεις. Πηγαίνουν για ψώνια ή για δείπνο με φίλους, για να ανακαλύψουν το παιδί που κρύβεται μέσα τους. Αυτό είναι που κάνει την ημέρα των παιδιών στην Κίνα να ξεχωρίζει, σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά . Παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου. Αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα. Καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, κινεζικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.