Η ημέρα Dantedi

Σχολές Καπάτου Η ημέρα Dantedi

Η εθνική εορτή, η ημέρα Dantedi 

Η ημέρα Dantedi εμφανίζεται τώρα πια στο ημερολόγιο όλων των Ιταλών. Συγκεκριμένα, η 25η Μαρτίου θα είναι μια ημέρα ξεχωριστή, αφιερωμένη στο μεγάλο Ιταλό ποιητή Dante Alighieri.

Βασικά, η ημέρα Dantedi ως εθνική γιορτή, προτάθηκε από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Dario Franceschini. Ο λόγος ήταν η επερχόμενη συμπλήρωση 700 χρόνων από το θάνατο του Dante, το 2021.

Όποιος μελετά την ιταλική γλώσσα, όποιος ασχολείται και ενδιαφέρεται για τον ιταλικό πολιτισμό, γνωρίζει ότι η Ιταλία ως κράτος στοχεύει πάντα στην προώθηση της κουλτούρας της. Και ο Dante Alighieri αποτελεί αναμφίβολα το θεμελιώδες στήριγμά της.

Έτσι, ο πατέρας της ιταλικής γλώσσας έχει πια τη δική του ημέρα, όπου όλη η χώρα θα τον τιμά. Πράγματι, η ημέρα Dantedi είναι ολόκληρη αφιερωμένη σε αυτόν.

Η ημέρα Dantedi, αποτελεί ημέρα αργίας για την Ιταλία

Ήδη, ξεκινώντας από το 2020, όλα τα σχολεία της Ιταλίας, τα Πανεπιστήμια καθώς και τα Ινστιτούτα Σπουδών, θα συμμετέχουν ενεργά σε αυτό το πρόγραμμα. Μια πρωτοβουλία που σχετίζεται με τη ζωή και την προβολή του έργου του Dante.

Ανάμεσα στην 14η Σεπτεμβρίου, ημέρα του θανάτου του ποιητή και την 25η Μαρτίου, επιλέχθηκε η δεύτερη, ως η καλύτερη ημέρα παρακολούθησης του προγράμματος από μαθητές και σπουδαστές.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μελετητές του Dante Alighieri θεωρούν την 25η Μαρτίου του  1300 ως πιθανή ημερομηνία έναρξης του ταξιδιού στον κάτω κόσμο, το οποίο περιγράφεται στο έργο του «Θεία Κωμωδία».

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.