Η ισπανική πόλη Cádiz

Σχολές Καπάτου_ Η ισπανική πόλη Cádiz

Η ισπανική πόλη Cádiz είναι η πιο παλιά πόλη της Ευρώπης.

 

Η ισπανική πόλη Cádiz είναι μια χερσόνησος μήκους πέντε χιλιομέτρων και πλάτους μερικών εκατοντάδων μέτρων που προεξέχει στον Ατλαντικό Ωκεανό. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στη Νότια Ισπανία. Κι αν λάβουμε υπόψη ότι συνδέεται με τη στεριά με μια λεπτή λωρίδα γης, τότε είναι σχεδόν ένα νησί, σε κοντινή απόσταση από τη στεριά. Θα λέγαμε ότι η πόλη Cádiz είναι ένα καράβι που πλέει στη θάλασσα.

 

Η στρατηγική θέση αυτής της χερσονήσου την έκανε να είναι ένας πόλος έλξης για όλους τους πολιτισμούς, τα κράτη ή τις δυναστείες που πέρασαν από την Ιβηρική ή τη βορειοδυτική Αφρική. Συγκεκριμένα την εποχή της αγγλο-ισπανικής διαμάχης, για την κυριαρχία στις θάλασσες και στο νέο κόσμο, στα τέλη του 16ου αιώνα, η πόλη Cádiz καταστράφηκε από τον αγγλικό στόλο.

 

Βασικά, η ισπανική πόλη Cádiz ξαναχτίστηκε έναν αιώνα αργότερα, στην άκρη της χερσονήσου, με ισχυρές οχυρώσεις που είναι ορατές μέχρι και σήμερα. Έτσι λοιπόν το νέο κομμάτι της πόλης, που αναδύθηκε κυρίως στον 20ό αιώνα. Έχει άριστη ρυμοτομία, φαρδιές λεωφόρους και απέραντους χώρους για περίπατο. Προς τη μεριά που κλίνει προς τη στεριά, βρίσκεται το λιμάνι, ενώ προς τη μεριά που βλέπει προς την απέραντη θάλασσα, βρίσκονται οι περίφημες παραλίες του Cádiz, με την ψιλή, ξανθή άμμο.

 

Στην εντός των τειχών της πόλης Cádiz, χάνεται κανείς περπατώντας στα σοκάκια.

Το λιμάνι (κάπου στα βορινά τείχη, που τα χτυπά το κύμα)

Η Playa de la Caleta (στα δυτικά, όπου η θάλασσα βρίσκεται σ’ έναν αρμονικό συνδυασμό με τα δυο κάστρα στα άκρα της παραλίας)

Το κτήριο σε στιλ art nouveau (Antiguo Balneario de la Palma) στο κέντρο

Αυτές είναι οι άκρες του νήματος στις οποίες οδηγούν σχεδόν πάντα τα λαβυρινθικά δρομάκια της ισπανικής  πόλης Cádiz. Πιθανώς, σε πολλούς θυμίζουν τη Νάπολη της Ιταλίας.

 

Το πιο εντυπωσιακό κτήριο της παλιάς πόλης είναι αναμφίβολα ο καθεδρικός ναός (Catedral Nueva). Χτισμένη με την πλάτη γυρισμένη στη θάλασσα. Έτσι δημιουργεί μια όμορφη πλατεία στην οποία κυριαρχεί η μπαρόκ πρόσοψή του. Το χαρακτηριστικό στοιχείο αυτής της εκκλησίας είναι η επικάλυψη του τρούλου στο εξωτερικό του μέρος με χρυσοκίτρινα azulejos που λαμπυρίζουν στον καλοκαιρινό ήλιο.

* azulejos: Είναι  μια μορφή κεραμικού μωσαϊκού . Τα συναντάμε στο εσωτερικό και εξωτερικό εκκλησιών παλατιών και άλλων κτιρίων και σήμερα σε εστιατόρια και μπαρ. Δεν είχαν μόνο διακοσμητικό χαρακτήρα αλλά και συγκεκριμένες λειτουργίες όπως ο έλεγχος της θερμοκρασίας στα σπίτια .

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών .

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

https://www.youtube.com/watch?v=DchAtH8Nwvk

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.