Η ισπανική συνταγή gallo pinto

Σχολές Καπάτου Η ισπανική συνταγή gallo pinto

Η ισπανική συνταγή gallo pinto κι η ερμηνεία της

Η ισπανική συνταγή gallo pinto είναι το θέμα του σημερινού μας άρθρου. Στα μαθήματα ισπανικών οι συνταγές φαγητών είναι μέρος της θεματολογίας. Έτσι, λοιπόν, στο σημερινό μας μάθημα θα σας δώσουμε τη συνταγή gallo pinto που στα ισπανικά σημαίνει «πιτσιλωτός κόκορας». Συγκεκριμένα,πρόκειται για ένα παραδοσιακό πιάτο της Costa Rica.

Η ισπανική συνταγή gallo pinto κι η προέλευση του ονόματος

Την συνταγή διεκδικούν, όχι μόνο η χώρα της Costa Rica, αλλά και της Nicaragua. Πιθανώς το gallo pinto να διαδόθηκε στην Costa Rica από τους αφροαμερικανούς μετανάστες.

Ως προς την προέλευση του ονόματος, το πιο πιθανό είναι να προκύπτει από την ομοιότητα του συνδυασμού των μαύρων και κόκκινων φασολιών και του λευκού ρυζιού, με τα χρώματα των φτερών του κόκορα. Η ισπανική συνταγή gallo pinto είναι διαδεδομένη και σε πολλές περιοχές της Καραϊβικής.

Ακολουθεί η συνταγή!

Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά.

Ingredientes/Υλικά

3 cucharadas de aceite/3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

¼ cebolla picada/¼ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ pimiento verde (o rojo) en cuadraditos/½ πράσινη (ή κόκκινη) πιπεριά κομμένη σε κυβάκια

3 tazas de frijoles rojos o negros, cocidos/3 φλιτζάνια κόκκινα ή μαύρα φασόλια, μαγειρεμένα

3 tazas de arroz blanco, cocido/3 φλιτζάνια άσπρο ρύζι, μαγειρεμένο

sal/αλάτι

2 cucharadas de culantro picado/2 κουταλιές ψιλοκομμένο κόλιανδρο

Instrucciones/Οδηγίες

1) Caliente el aceite en una sartén grande y fría la cebolla y el pimiento hasta que estén suaves./Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζετε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.

2) Agregue los frijoles,bien escurridos, y fría de tres a cinco minutos. Agregue un poco del caldo de cocción,si ve que están quedando muy secos./Προσθέτετε τα φασόλια,καλά στραγγισμένα,και τηγανίζετε για τρία έως πέντε λεπτά. Προσθέτετε λίγο από τον ζωμό των φασολιών αν δείτε ότι έχει στεγνώσει.

3) Incorpore el arroz y siga friendo unos tres minutos más agregando un poco más de caldo de frijoles y finalmente adorne con culantro picado./Προσθέτετε το ρύζι και τηγανίζετε για άλλα τρία λεπτά προσθέτοντας λιγάκι από τον ζωμό των φασολιών. Τέλος,γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές Encuentros Españoles και Español En práctica. Με τα βοηθήματα Gramática de la lengua españolaA conjugar, καθώς και το λεξικό ισπανικής γλώσσας.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.