Η ιστορία της çatalhöyül

Σχολές Καπάτου Η ιστορία της çatalhöyül

Η ιστορία της çatalhöyül μία πόλη που άντεξε

Τα ευρήματα κατοικημένων αρχαιολογικών χώρων αποδεικνύουν ότι υπάρχουν περιοχές που άντεξαν εδώ και χιλιετηρίδες στις αντιξοότητες και στις επιδρομές που έγιναν στη ροή της ιστορίας. Πράγματι, πρόκειται για ανεκτίμητης αξίας τόπους, που πλούτισαν την εθνική περιουσία της εκάστοτε χώρας και έγιναν πόλοι έλξης τουριστών. Μια τέτοια χώρα είναι και η Τουρκία και η çatalhöyül αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα.

Η çatalhöyül βρίσκεται 60 χιλιόμετρα νότια της πόλης Konya. Θεωρείται ως η πρώτη πόλη της ανθρωπότητας. Μάλιστα, είναι κτισμένη σε 8 επίπεδα και είχε ένα σημαντικό αριθμό κατοίκων.

Βασικά, η ιστορία της çatalhöyül σηματοδοτείται ανάμεσα στο 7.400 και στο 6.200 π.Χ. Το αποδεικνύουν ευρήματα ζωγραφικής πάνω στα τείχη της καθώς και γλυπτά. Επίσης, φιγούρες που συμβολίζουν γυναικείες θεότητες. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν αγαλματίδια που αναπαριστούν τη θεά Κυβέλη.

Η ιστορία της çatalhöyül και η ίδρυσή της

Η ιστορία της çatalhöyül ξεκινά με την ίδρυσή της από τους Hatti, νοτιοανατολικά της Άγκυρας. Η πόλη ανακαλύφθηκε από τον Άγγλο αρχαιολόγο James Mellaart, το 1958. Οι  ανασκαφές έγιναν από το 1961 μέχρι το 1965 και βέβαια, ο αρχαιολογικός χώρος έγινε αμέσως διάσημος σε διεθνές επίπεδο.

Βασικά, η αρχαία πόλη χαρακτηρίζεται από την έλλειψη δρόμων. Πράγματι, η δόμησή της παρουσιάζει σπίτια στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, με σκοπό την καλύτερη άμυνα. Μια σκάλα που στηριζόταν στην οροφή επέτρεπε στους κατοίκους να έχουν πρόσβαση στο κάθε σπίτι. Οι κάτοικοι έθαβαν τους νεκρούς τους κάτω από το κρεβάτι. Μάλιστα, τους χώριζαν σύμφωνα με το φύλο. Η ταφή των νεκρών στο σπίτι εξέφραζε το συναίσθημα της αγάπης προς τους οικείους που έφευγαν από τη ζωή. Έτσι, υπήρχε η αίσθηση ότι παρέμεναν στο σπίτι και εξακολουθούσαν να είναι μέλη της οικογένειας.

Επίσης, αναφέρει ότι γύρω στο 5.700, η πόλη εγκαταλείφθηκε, ίσως εξαιτίας πυρκαγιάς, ή σεισμού, ή ηφαιστειακής έκρηξης.  Όμως, οι Hatti ήταν ίδρυσαν μια νέα πόλη κοντά στην προηγούμενη, που κατοικήθηκε για 700 χρόνια.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ανήκει από το 2012 στην Εθνική Κληρονομιά της Unesco.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την τουρκική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα τουρκικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online τουρκικών, καθώς και παιδικά τμήματα τουρκικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.