Η ιστορία του Pinocchio

Σχολές Καπάτου Η ιστορία του Pinocchio3

Η ιστορία του Pinocchio είναι γνωστή σε παγκόσμια κλίμακα, κυρίως στα μικρά παιδιά. Στο σημερινό μας άρθρο, θα αναφερθούμε  στην προέλευση της ονομασίας Pinocchio.

Υπάρχει μια πιθανότητα, η ιστορία του Pinocchio να ξεκινά από μια περιοχή που βρίσκεται στην επαρχία της Πίζας (Pisa), στην Τοσκάνη (Toscana). Συγκεκριμένα, από το χωριό San Maniato Basso. Πράγματι, μέχρι το 1924, το χωριό αυτό ονομαζόταν Pinocchio. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η αρχική ονομασία του χωριού ήταν Pidocchio. Όμως, οι κάτοικοι της περιοχής την άλλαξαν από Pidocchio σε Pinocchio.

Γιατί όμως έγινε αυτή η αλλαγή; Βασικά, το όνομα Pidocchio δεν άρεσε σε όλους τους κατοίκους. Ο λόγος ήταν ότι στην ιταλική γλώσσα, η λέξη pidocchio σημαίνει το έντομο ψείρα. Έτσι, οι κάτοικοι θεωρούσαν ότι ήταν υποτιμητικό να ονομάζεται έτσι το χωριό τους.

Κάποτε λοιπόν, ο συγγραφέας Carlo Lorenzini (Φλωρεντία 1826-1890), γνωστός με το ψευδώνυμο Collodi, ταξίδευε με το τρένο. Κάποια στιγμή, το τρένο ακινητοποιήθηκε πάνω στις γραμμές και από μακριά φαινόταν το συγκεκριμένο χωριό.

Προφανώς, η ιστορία του Pinocchio ξεκίνησε από αυτό το γεγονός. Δηλαδή, ο Ιταλός συγγραφέας, εμπνεύστηκε το δημοφιλές παραμύθι από το χωριό αυτό. Έτσι, δημιούργησε “Le avventuri di Pinocchio – Storia di un burattino” («Οι περιπέτειες του Πινόκιο – Ιστορία μιας μαριονέττας»). Ένα παραμύθι που όλοι οι μικροί μας φίλοι γνωρίζουν και αγαπούν.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.