Η Ιταλική γλώσσα έξω από τα σύνορα της Ιταλίας

Σχολές Καπάτου Η Ιταλική γλώσσα έξω από τα σύνορα της Ιταλίας

Ένα από τα ταξίδια μας στην ιταλική γλώσσα μας οδηγεί στη μαγευτική περιοχή του  Lugano, που είναι και η μεγαλύτερη ιταλόφωνη πόλη του Cantone Ticino της Ελβετίας, με την ομώνυμη λίμνη Lago di Lugano.

Το Cantone Ticino βρίσκεται στο νότιο τμήμα των Άλπεων, στα σύνορα Ιταλίας – Ελβετίας και βρέχεται από τον ποταμό Ticino που φτάνει μέχρι την πανέμορφη λίμνη Lago Maggiore.

Βασικά, η περιοχή αυτή έχει ως επίσημη γλώσσα την ιταλική, κι έτσι μπορούμε να πούμε ότι το Lugano είναι μια πολύ γραφική πόλη η οποία αντιπροσωπεύει μία μεγάλη περιοχή έξω από τα όρια της Ιταλίας, όπου οι κάτοικοί της, εκτός από Γαλλικά και Γερμανικά ομιλούν και τα Ιταλικά.

Στις μέρες μας αποτελεί ένα μεγάλο οικονομικό κέντρο με πολλές μεγάλες  τράπεζες, όπου και βασίζει την όλη οικονομία της, αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης.

Επιπλέον έχει πολύ καλό κλίμα χάρη στη μαγευτική λίμνη που πλαισιώνει την περιοχή, η δε φυσική ομορφιά της είναι ανεξάντλητη και μπορεί κάποιος να την απολαύσει κάνοντας περιπάτους γύρω από τη λίμνη.

Σε αυτό το Cantone υπάρχουν πολυάριθμα μαγαζιά, εστιατόρια πολυτελείας  και διάφορα ξενοδοχεία πολλών αστέρων.

Εκτός των άλλων, αποτελεί μεγάλο πόλο έλξης τουριστών, διαφόρων εθνικοτήτων, λόγω της μεγάλης ποικιλίας τοπικών προϊόντων που προσφέρονται, καθώς και πολύ καλό κρασί.

Στην περιοχή εδρεύει το Conservatorio της ιταλικής Ελβετίας που διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις, όπως το Long Lake Festival.

Ακόμη, η πόλη έχει παράδοση στον αθλητισμό, από το hockey μέχρι το ποδόσφαιρο και το βόλεϊ.

Αξιοθέατα της περιοχής είναι ο καθεδρικός ναός του San Lorenzo, η εκκλησία Santa Maria degli angeli και πολλά άλλα.

Στις μέρες μας, τα ταξίδια είναι τρόπος ζωής. Έτσι λοιπόν, φθάνοντας στη λίμνη Lugano, μπορούμε να θαυμάσουμε το μεγαλείο της φύσης και με την ευκαιρία, να μιλήσουμε ιταλικά.

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα έχοντας μια μεγάλη εμπειρία χρόνων.

Ενημερωθείτε για τα νέα τμήματα ιταλικών που αρχίζουν άμεσα, καλώντας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.