Η ιταλική κουζίνα αρέσει

Σχολές Καπάτου Η ιταλική κουζίνα αρέσει

Η ιταλική κουζίνα αρέσει σε πολλούς!

Η ιταλική κουζίνα αρέσει πιο πολύ από άλλες εθνικές κουζίνες. Έτσι, είναι η πιο δημοφιλής κουζίνα στον κόσμο. Συγκεκριμένα, η πίτσα, καθώς και τα διάφορα είδη ζυμαρικών είναι τα πιο γνωστά και αγαπητά πιάτα σε παγκόσμια κλίμακα.

Πράγματι, μια διεθνής έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το YouGov, το απέδειξε με νούμερα. Στη συγκεκριμένη έρευνα έλαβαν μέρος 25.000 άνθρωποι, από 25 διαφορετικές χώρες. Δοκίμασαν, λοιπόν, διάφορα παραδοσιακά πιάτα από 34 εθνικές κουζίνες. Έπειτα, τους ζητήθηκε να εκφράσουν την άποψή τους, είτε θετική, είτε αρνητική.

Η ιταλική κουζίνα αρέσει και φαίνεται!

Η ιταλική κουζίνα αρέσει και φαίνεται στο αποτέλεσμα της έρευνας, που έδειξε ότι ένα ποσοστό της τάξης του 84% των συμμετεχόντων ήταν οπαδοί της. Μάλιστα, οι ίδιοι οι Ιταλοί, με συντριπτική πλειοψηφία (99% των ερωτηθέντων), επιβεβαίωσαν ότι τους αρέσουν τα δικά τους εθνικά πιάτα.

Η ιταλική κουζίνα αρέσει επίσης και στους Ισπανούς, σύμφωνα με το 94% των ερωτηθέντων. Επίσης, οι Γάλλοι επιβεβαιώνουν την ίδια προτίμηση με ποσοστό 92%. Αντίθετα, οι Κινέζοι δεν ενθουσιάστηκαν και τόσο με τα ιταλικά πιάτα. Πράγματι, το ποσοστό που θα τα επέλεγε φτάνει μόλις το 59%.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη κατέχει η κινεζική κουζίνα, με ποσοστό 78% από το γενικό σύνολο των ερωτηθέντων. Όσον αφορά στην ελληνική κουζίνα, καταλαμβάνει τη δωδέκατη θέση, με ποσοστό 56%.

Οι Ιταλοί συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πέντε λαούς που δεν εκτιμούν ιδιαίτερα την κουζίνα των άλλων χωρών. Ωστόσο, δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί, σε αντίθεση με τους Ιάπωνες, οι οποίοι είναι αυστηροί με τις επιλογές και τις προτιμήσεις τους.
Οι Ιταλοί αγαπούν την δική τους παραδοσιακή σπιτική κουζίνα. Επίσης, δεν είναι πολύ θετικοί στις αλλαγές των παραδοσιακών συνταγών, αλλά ούτε και στις καινούργιες γεύσεις.
Οι Ιταλοί αγαπούν την ισπανική κουζίνα με ποσοστό 87%, ενώ το 77% απάντησε θετικά για τη μεξικανική κουζίνα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές Incontri nuovi και In pratica, καθώς και τα βοηθητικά Verbi και Preposizioni.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.