Η ιταλική παραδοσιακή κουζίνα

Σχολές Καπάτου-Η ιταλική παραδοσιακή κουζίνα

Η ιταλική παραδοσιακή κουζίνα κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα στις πιο ονομαστές κουζίνες του κόσμου, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CNN. Χαρακτηρίζεται από την απλότητά της και φημίζεται για τα σπιτικά πιάτα της. Γι αυτό και είναι η κουζίνα της ιταλικής οικογένειας. Η παράδοση στο τραπέζι είναι το Α και το Ω της ιταλικής κουζίνας.

Πολλές από τις συνταγές μαγειρικής είναι παλιές και βασίζονται σε τοπικά προϊόντα του κάθε νομού. Η ιταλική γη καλλιεργεί τα πάντα.

PUGLIA Η πάστα για το πρώτο πιάτο είναι χειροποίητη (le orecchiette)

EMIGLIA – ROMAGNA Το τυρί parmigiano και για πρώτο πιάτο Tortellini in brodo, βρασμένα σε ζωμό κρέατος και πασπαλισμένα με parmigiano.

SICILIA Ονομαστό το φιστίκι της Κατάνια (Catania) Agrigento, Caltanissetta. Τι να πούμε για το cannolo, γλυκό με μυζήθρα, ζάχαρη και σοκολάτα.

TOSCANA Το ψωμί (pane toscano), χωρίς μαγιά (lievito)

LIGURIA Βασιλικός (basilicο) για πρώτο πιάτο. Trofie al pesto, χειροποίητα ζυμαρικά με σάλτσα βασιλικού, parmigiano, κουκουνάρι, φρέσκα φασολάκια και βραστή πατάτα.

LAZIO Guanciale, κομμάτι χοιρινού κρέατος με λίγο λίπος. Bucatini all’amatriciana, με σάλτσα από ντοματίνια της περιοχής San Marzano, guanziale, καυτή πιπεριά και μυζήθρα romana.

PIEMONTE e VAL D’AOSTA Φημίζεται για την εκτροφή μιας τοπικής ράτσας βοοειδών. Έτσι, γευστικό πιάτο είναι το bollito misto, ψαχνό βοδινού κρέατος.

CAMPANIA Η Νάπολη για τις ντομάτες του San Marzano που δίνουν αυτή τη νόστιμη γεύση στη σάλτσα. Ragù, o rraù στη ναπολιτάνικη διάλεκτο, η σάλτσα με το λαρδί.

SARDEGNA για τις γεύσεις μελιού από δενδρολίβανο, ευκάλυπτο και καστανιά. Αυτό το μέλι νοστιμίζει και τις λιχουδιές Seadas, που μοιάζουν με τις κρητικές πίτες με τυρί και λίγο μέλι.

VENETO για το radicchio rosso, κόκκινο ραδίκι της Treviso, που χρησιμοποιείται στο κόκκινο πιλάφι (il risotto rosso).

LOMBARDIA Η Λομβαρδία με την polenta από σιμιγδάλι καλαμποκιού.

TRENTINO ALTO ADIGE Το μήλο του Trentino, το γνωστό golden delicious και το ονομαστό γλυκό strudel.

UMBRIA E MARCHE Το μαύρο tartufo, ονομαστό σαν το tartufo di Norcia.

FRIULI VENEZIA GIULIA Formaggio latteria, τυπικό ιταλικό παραδοσιακό τυρί.

CALABRIA E BASILICATA Nduja, το σαλάμι λίγο πικάντικο.

ABRUZZO E MOLISE Cicerchie, ρεβύθια, ιταλικά όσπρια.

Ο διάσημος Ιταλός σεφ Massimo Bottura συμβάλει στη διάδοση της ιταλικής κουζίνας σε όλον τον κόσμο. Όπως αναφέρει κι ο ίδιος σε διάφορες συνεντεύξεις που έδωσε.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Μαθήματα ιταλικών και ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών και ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών και ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Ενημερωθείτε για τα νέα θερινά τμήματα αρχαρίων ιταλικών, ισπανικών, τουρκικών και γερμανικών που ξεκινούν σύντομα, καλώντας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=35&v=bacSIQPI_vw

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.