Η ιταλική πόλη Bologna

Σχολές Καπάτου Η ιταλική πόλη Bologna

Η ιταλική πόλη Bologna είναι μία πόλη με 400.000 περίπου κατοίκους. Κύρια πόλη του νομού Emilia-Romagna. Τέταρτη μεγαλύτερη πόλη του βορρά μετά το Milano, το Torino και τη Genova.

Δημιουργήθηκε τουλάχιστον 1.000 χρόνια προ Χριστού. Στην πορεία του χρόνου, της είχαν αποδώσει διάφορες ονομασίες όπως Felsina κατά τους Ετρούσκους, Bononia κατά τους Ρωμαίους.

Η ιταλική πόλη Bologna είναι γνωστή για τους πύργους (torri), καθώς και για τις στοές της (portici) που φτάνουν τα 38 χιλιόμετρα στο ιστορικό κέντρο.

Μοναδική πόλη στον κόσμο με ένα τόσο ξεχωριστό ιστορικό κέντρο το οποίο, μετά από τη Βενετία, ήταν το μεγαλύτερο στην Ευρώπη κατά την περίοδο του Μεσαίωνα. Θα λέγαμε ότι είναι πολύ καλά διατηρημένο και πρόσφατα ανακαινισμένο. Πλαισιώνεται εξ’ ολοκλήρου από στοές και καμάρες. Με τη μεγαλύτερη στοά του San Luca να έχει μήκος 3,7 χιλιομέτρων κι οι καμάρες να ανέρχονται στις 666. Οι στοές προστάτευαν και προστατεύουν ακόμα τους κατοίκους της πόλης από τη βροχή και το χιόνι.

Είναι η αρχαιότερη πανεπιστημιούπολη, με το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ευρώπης. Κτισμένο το 1088, όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα που αφορούν στις σπουδές στα ιταλικά πανεπιστήμια. Φιλοξενεί πολλούς φοιτητές από όλον τον κόσμο, έλληνες, ισπανούς, γερμανούς και άλλους. Αυτό το φοιτητικό περιβάλλον προσδίδει κοινωνική και πολιτιστική ζωή στην πόλη η οποία φημίζεται για τις προοδευτικές της ιδέες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Bologna είναι ένας σημαντικός κόμβος οδικών και σιδηροδρομικών δρόμων.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι. Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Ενημερωθείτε για τα νέα θερινά τμήματα αρχαρίων ιταλικών, ισπανικών, τουρκικών και γερμανικών που ξεκινούν σύντομα. Για περισσότερες πληροφορίες, για προγράμματα και ωράρια, καλέστε στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.