Η ιταλική πόλη San Gimignano

Σχολές Καπάτου Η ιταλική πόλη San Gimignano

Η ιταλική πόλη San Gimignano είναι μία ονειρεμένη πόλη με όλη τη σημασία της λέξης. Χαρακτηριστικό της είναι οι μεσαιωνικοί πύργοι (le torri medievali) που υψώνονται ψηλά στον ουρανό. Όταν κάποιος επισκέπτεται αυτούς τους πύργους εκπλήσσεται μπροστά στο μεγαλείο τους και σίγουρα του γεννάται η επιθυμία να επισκεφθεί ξανά αυτήν την ιταλική χαρακτηριστική περιοχή.

Ξεχωριστός είναι ο καθεδρικός ναός Duomo di San Gimignano που είναι ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της πόλης.

Είναι μία μεγαλοπρεπής εκκλησία βασιλικού ρυθμού (pianta basilicale), η οποία βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία Piazza del Duomo. Ο ναός είναι αφιερωμένος στη Santa Maria Assunta.

Οι εσωτερικοί τοίχοι της είναι καλυμμένοι με τοιχογραφίες (affreschi) που απεικονίζουν ιστορίες από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη (Nuovo e Vecchio Testamento). Οι απεικονίσεις των τοιχογραφιών είναι έργα επιφανών ζωγράφων της σχολής της Siena (Scuola Senese) του IXV αιώνα.

Μέσα σε αυτόν τον καθεδρικό ναό είναι άξιο θαυμασμού το παρεκκλήσι της (la cappella di Santa Fina). Οι Ιταλοί το θεωρούν το κόσμημα της Αναγέννησης (gioiello del Rinascimento).

Είναι αρχιτεκτονικής romanica in Toscana. Το παρεκκλήσι Santa Fina δημιούργησαν ένας αρχιτέκτονας ο Giuliano da Maiani,  ένας γλύπτης ο Benedetto da Maiano κι ένας ζωγράφος ο Domenico Ghirlandaio.

Αυτό το αριστούργημα είναι αφιερωμένο στην αγαπημένη Αγία των Ιταλών κατοίκων της περιοχής, τη Santa Fina, η οποία κατά τη νεανική της ηλικία επλήγη από μια ανίατη ασθένεια που την κατέστησε ανάπηρη.

Έτσι παρέμεινε ακίνητη για όλο το υπόλοιπο των ημερών της σε ένα ξύλινο τραπέζι. Τη στιγμή της κοίμησής της, σε αυτό το τραπέζι άνθισαν κίτρινες βιολέτες.

Ο εορτασμός της Santa Fina είναι στις 12 Μαρτίου. Κάθε χρόνο, το Μάρτιο, ανθίζουν άφθονες βιολέτες ανάμεσα στις άγριες πέτρες των πύργων (le Torri), που χαρακτηρίζουν το διάσημο τοπίο της Μεσαιωνικής πόλης.

Στις Σχολές Καπάτου οι καθηγητές έχουν εμπειρία και ιδιαίτερη κατάρτιση στη διδασκαλία. Στις σχολές μας διδάσκουμε με πολύ αγάπη ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Ενημερωθείτε για τα νέα θερινά τμήματα αρχαρίων ιταλικών, ισπανικών και τουρκικών, που ξεκινούν σύντομα, καλώντας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.