Η ιταλική πόλη Sanremo

Σχολές Καπάτου Η ιταλική πόλη Sanremo

Η ιταλική πόλη Sanremo κι η ιστορία της

Η ιταλική πόλη Sanremo βρίσκεται στην επαρχία Imperia, στο νομό της Liguria. Στον πιο κομψό δρόμο της πόλης, στη Via Giacomo Matteotti και στο νούμερο 212 βρίσκεται το «Teatro Ariston». Κατέχει ελληνική ονομασία, που προέρχεται από τη λέξη «άριστος», δηλαδή ο καλύτερος.

Παλιά, ο δρόμος αυτός ονομαζόταν Via Vittorio Emanuele. Ανατρέχοντας στο παρελθόν, το 1923, διαπιστώνουμε ότι ο τηλεφωνικός κατάλογος της εποχής περιείχε 5 σελίδες. Συγκεκριμένα, περιελάμβανε την περιοχή του τηλεφωνικού δικτύου του Sanremo. Καθώς επίσης κι άλλων περιοχών, όπως Bajardo, Bordighera, Ceriana, Ospedaletti, Pompeiana, Arma di Taggia και Ventimiglia, το σύνορο με το Monte Carlo της Γαλλίας.

Η ιταλική πόλη Sanremo κι η ομορφιές της

Είναι γεγονός ότι εκείνη την εποχή, εκείνοι που είχαν τηλεφωνική σύνδεση ήταν λιγοστοί. Ξεφυλλίζοντας τον τηλεφωνικό κατάλογο εκπλήσσεται κανείς συναντώντας και ξένα ονόματα, όπως Άγγλων και Γερμανών. Πράγματι, αρκετοί ξένοι είχαν μαγευτεί από την ομορφιά της περιοχής και από το ιδιαίτερο μεσογειακό κλίμα της Riviera ligure.

Ζούσαν σε αρχοντικές βίλες με ωραίους κήπους, γεμάτους λουλούδια. Άλλωστε, η ιταλική πόλη Sanremo φημίζεται για τα λουλούδια της. Βασικά, όλοι αυτοί οι ξένοι έβγαιναν να απολαύσουν τον περίπατό τους στον κεντρικό δρόμο του Sanremo, που τότε ονομαζόταν Via Vittorio Emanuele.

Πρόκειται για έναν δρόμο με πολλά «κομψά» μαγαζιά. Χαρακτηριστικός είναι, δε, ο δημόσιος φωτισμός με τους πανέμορφους λαμπτήρες. Κάπου εδώ, λοιπόν, βρίσκεται και το θέατρο «Ariston». Κάθε χρόνο πραγματοποιείται εκεί το φεστιβάλ του ιταλικού τραγουδιού. Ο χρόνος περνά, οι φωτογραφίες μένουν, για να θυμίζουν την ιστορία του τόπου του Sanremo.

Το θέατρο «Ariston» κτίστηκε το 1963, μετά από μακρόχρονες εργασίες. Έγινε διάσημο, γιατί, από το 1977, φιλοξενεί το συγκεκριμένο φεστιβάλ. Είναι μοναδικό στο χώρο του θεάτρου, για τα χαρακτηριστικά του και τις διαστάσεις του. Είναι το ιστορικό «σπίτι» του φεστιβάλ τραγουδιού. Συγκεκριμένα, είναι μια κινηματογραφική και θεατρική αίθουσα, που μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 1900 θεατές.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ του Sanremo, ο κόσμος πλημμυρίζει την είσοδο του θεάτρου, για να δει τα είδωλά του από κοντά. Ακόμα και να βγάλει κάποια αναμνηστική φωτογραφία μαζί τους.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές Incontri nuovi και In pratica, καθώς και τα βοηθητικά Verbi και Preposizioni.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=zvlhNE2DreU

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.