Η ιταλική τέχνη σε όλο της το μεγαλείο!

Σχολές Καπάτου Η ιταλική τέχνη σε όλο της το μεγαλείο!

Η ιταλική τέχνη μπορεί να υπερηφανεύεται για τον καλλιτέχνη της, Michelangelo Buonarotti, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στη γλυπτική, στη ζωγραφική, στην αρχιτεκτονική, ακόμα και στην ποίηση.

Στο The Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης, από τις 13/11/2017 μέχρι τις 12/2/2018, παρουσιάζεται η έκθεση, η οποία αφορά τον ιταλικό πολιτισμό, Michelangelo: Divine Draftsman and Designer” αφιερωμένη στην ιδιοφυή μορφή του Michelangelo Buonarotti (1475 – 1564). Ο καλλιτέχνης, συχνά αποκαλούταν “Il Divino” (ο Θεϊκός), χάρη στην τελειότητα των σχεδίων του και στην τέχνη του στη γλυπτική, τη ζωγραφική και την αρχιτεκτονική. Στο χώρο παρουσιάζονται 150 σχέδια, τρία γλυπτά του ιταλού δημιουργού, η σειρά έργων του για τον Tommaso de’ Cavalieri, έναν ιταλό ευγενή που του ήταν πολύ αγαπητός και γι αυτό του δώρισε έργα του. Επίσης, η έκθεση περιλαμβάνει ένα μνημειώδες σχέδιο για την τελευταία τοιχογραφία στο Παλάτι του Βατικανού, το οποίο αποτελεί ξεχωριστό κρατίδιο μέσα στην Ιταλία.

Ο ιταλός δημιουργός θεωρούσε ότι η γυναίκα του ήταν η Τέχνη και τα παιδιά του τα έργα που θα άφηνε, ως κληρονομιά, μετά την ύπαρξή του. Αναφέρουμε μια δική του φράση στα ιταλικά “Se Dio mi assiste, produrrò le cose più belle che l’Italia abbia mai visto” (Αν με βοηθήσει ο Θεός, θα δημιουργήσω τα πιο όμορφα πράγματα που θα έχει δει ποτέ η Ιταλία).

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.