Η καρδιά της πόλης του Μονάχου

Σχολές Καπάτου Η καρδιά της πόλης του Μονάχου

Η καρδιά της πόλης του Μονάχου. Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο, το όνομα της πόλης είναι μετεξέλιξη της ελληνικής λέξης μοναχός (Mönch).

Με κεντρικό σημείο αναφοράς την πλατεία Marienplatz (η πλατεία της Μαρίας), ξεκινά μια νοερή περιήγηση. Η καρδιά της πόλης του Μονάχου είναι η πλατεία Marienplatz. Είναι ο παλμός της πόλης. Ο κάθε Γερμανός που κάνει την απογευματινή του βόλτα ξεκινάει από αυτήν την πλατεία.

Συγκεκριμένα από εδώ ξεκινούν όλοι οι πεζόδρομοι του ιστορικού κέντρου. Εδώ βρίσκεται και το νεογοτθικό δημαρχείο (Rathaus), η πρόσοψη του οποίου ξεγελά αυτόν που δεν ξέρει ότι πρόκειται για κτίσμα από τον ύστερο 19ο αιώνα.

Κανένας δεν παραλείπει να δει, έστω και μια φορά, το «Παιχνίδι με τις Καμπάνες» (Glockenspiel). Είναι οι ονομαστές μαριονέτες που βγαίνουν από το μπαλκόνι του γερμανικού δημαρχείου.  Ηχούν χαρακτηριστικά δύο ή τρεις φορές τη μέρα.

Αυτή η γερμανική πόλη της Βαυαρίας είναι μία πολύ προσεγμένη και καθαρή πόλη. Κάθε χρόνο προσελκύει πολλούς τουρίστες από όλον τον κόσμο, γιατί είναι ένας ευχάριστος προορισμός για κάθε τουρίστα.

Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι ολοκληρωτικά κλειστό για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Αυτό γίνεται ώστε να μπορούν εύκολα και με ασφάλεια να κυκλοφορούν οι πεζοί, τουρίστες και μη.

Κρατά τις γερμανικές παραδόσεις και ατενίζει το μέλλον της Γερμανίας με αισιοδοξία. Φυσικά, δεν αρκεί μία βδομάδα για να την επισκεφθεί κανείς.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα. Διδάσκει έμπειρος καθηγητής, καταρτισμένος στη διδασκαλία των ξένων γλωσσών.

Η γερμανική γλώσσα διδάσκεται στα κεντρικά των σχολών (Ομήρου 13) στην Αθήνα, καθώς και στα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη, Περιστέρι, Μαρούσι.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Ενημερωθείτε για τα νέα θερινά τμήματα αρχαρίων ιταλικών, ισπανικών, τουρκικών και γερμανικών που ξεκινούν σύντομα, καλώντας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.