Η καρδιά του Βερολίνου

Σχολές Καπάτου Η καρδιά του Βερολίνου

Η καρδιά του Βερολίνου υπό τις φλαμουριές

Η καρδιά του Βερολίνου χτυπάει στη λεωφόρο υπό τις φλαμουριές. Έχει παλιά ιστορία που φτάνει μέχρι το 16ο αιώνα. Εκείνη την εποχή, ήταν ένα απλό μονοπάτι που οδηγούσε σ’ ένα γειτονικό δάσος για κυνήγι. Οι φλαμουριές φυτεύτηκαν στα μέσα του 17ου αιώνα οπότε κι έγινε διεύρυνση του πρώην μονοπατιού. Έτσι ο δρόμος αυτός ονομάστηκε «Λεωφόρος Φλαμουριών» (Linden Allee) και θεωρείται η καρδιά του Βερολίνου. Παράλληλα, με την άνοδο της Πρωσίας σε μεγάλη δύναμη, άρχισαν να χτίζονται κατά μήκος της λεωφόρου σημαντικά δημόσια κτήρια.

Σήμερα, το πρώην δάσος είναι το μεγαλύτερο πάρκο του Βερολίνου (Tiergarten). Η Λεωφόρος «Υπό τις Φλαμουριές» (Unter den Linden) είναι ένα υπέροχος δρόμος για ημερήσια ή νυχτερινή έξοδο. Η καρδιά του Βερολίνου ξεκινάει από τη Πύλη του Βρανδεμβούργου (Brandenburger Tor). Είναι το σήμα κατατεθέν του Βερολίνου, και φτάνει στη Νήσο των Μουσείων (Museumsinsel), ενάμιση χιλιόμετρο παρακάτω.

Στην αρχή αυτού του μεγαλόπρεπου δρόμου, μπροστά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, υπάρχει η Πλατεία των Παρισίων (Pariser Platz). Γύρω της βρίσκονται πολλές πρεσβείες ξένων χωρών, καθώς κι η Ακαδημία των Τεχνών (Akademie der Künste).

Η καρδιά του Βερολίνου και τα αξιοθέατα

Κατά μήκος της Λεωφόρου «Υπό τις Φλαμουριές» κτίστηκαν μερικά από τα σημαντικότερα δημόσια κτήρια του πρωσικού κράτους τον 18ο και τον 19ο αιώνα. Αρκετά απ’ αυτά υπέστησαν μικρές ή μεγάλες ζημιές κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Τα περισσότερα απ’ αυτά ανοικοδομήθηκαν. Πήραν την τελική τους μορφή τα μεταπολεμικά χρόνια και, κυρίως, μετά την Επανένωση της Γερμανίας (Wiedervereinigung), το 1990.

Στη βόρεια πλευρά, ξεχωρίζουν το Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (Humboldt-Universität zu Berlin) και το Γερμανικό Ιστορικό Μουσείο (Deutsches Historisches Museum). Φυσικά και η «Νέα Φρουρά» (Neue Wache) που είναι ένα αρχιτεκτονικό μνημείο του Schinkel από το 1822 και θυμίζει δωρικό ναό.

Στη νότια πλευρά, διακρίνονται δύο κυρίως μεγαλόπρεπα κτήρια. Το ένα είναι το «Παλάτι Υπό τις Φλαμουριές» (Palais Unter den Linden, πρώην Kronprinzenpalais). Σ’ αυτό το παλάτι, εξαιρετικό δείγμα πρωσικού κλασικισμού, υπογράφτηκε το 1990 η συνθήκη για την Επανένωση της Γερμανίας. Το άλλο είναι η περίφημη Όπερα του Βερολίνου (Deutsche Staatsoper Unter den Linden), από τα μέσα του 18ου αιώνα.

Την εικόνα της λεωφόρου «Υπό τις Φλαμουριές» συμπληρώνουν πολλά ξενοδοχεία πολυτελείας, εστιατόρια που καλύπτουν όλες τις γαστρονομικές απαιτήσεις και όλα τα βαλάντια, καθώς και αναρίθμητες καφετέριες ή τζελατερίες.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα και κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=joTZYIFRwRI

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.