Η κινεζική γραμματική

Σχολές Καπάτου Η κινεζική γραμματική

Η κινεζική γραμματική και οι άλλες γλώσσες

Η κινεζική γραμματική είναι σχετικά απλή σε σχέση με εκείνη των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών. Βασίζεται μόνο στη συντακτική αλλαγή των όρων μέσα σε μια πρόταση. Επιπλέον, η κινεζική γραμματική δεν έχει άρθρα, γένη, πτώσεις, αριθμούς ή ρηματικούς τύπους.

Οι μεταβατικές προτάσεις έχουν συγκεκριμένη δομή. Αποτελούνται από υποκείμενο, ρήμα και αντικείμενο. Ας δούμε για αρχή πώς είναι τα ουσιαστικά και οι προσωπικές αντωνυμίες.

Η κινεζική γραμματική, τα ουσιαστικά και οι προσωπικές αντωνυμίες

Τα ουσιαστικά

Στην κινέζικη γραμματική, το ουσιαστικό έχει λειτουργία αντικειμένου ή υποκειμένου. Τα ουσιαστικά στον γραπτό λόγο μπορεί να αποτελούνται από ένα ή δύο χαρακτήρες, που ονομάζονται μορφήματα. Τα μορφήματα στον προφορικό λόγο αντιστοιχούν σε μία ή δύο συλλαβές. Παραδείγματα ουσιαστικών:

ουσιαστικόpīnyīnσημασία
shūβιβλίο
rénάνθρωπος
先生xiānshengκύριος
朋友péngyouφίλος

Δεν υπάρχει καμία διάκριση στα ουσιαστικά όσον αφορά στο γένος. Δεν υπάρχουν αρσενικά, θηλυκά ή ουδέτερα, ενικός ή πληθυντικός αριθμός. Σε μερικές μόνο περιπτώσεις ο πληθυντικός σχηματίζεται με την κατάληξη  们 men.

Οι προσωπικές αντωνυμίες

Παρακάτω βλέπουμε τις προσωπικές αντωνυμίες στον ενικό αριθμό:

  • 1° πρόσωπο 我 “wŏ” = εγώ
  • 2° πρόσωπο 你 “nĭ” = εσύ
  • 3° πρόσωπο 他 “tā” =αυτός, 她 “tā” = αυτή, 它 “tā” = αυτό (αλλάζει το ιδεόγραμμα, όχι η προφορά).

Οι προσωπικές αντωνυμίες στον πληθυντικό σχηματίζονται με την κατάληξη 们 “men”:

  • 1° πρόσωπο 我们 “wŏ men” = εμείς
  • 2° πρόσωπο 你们 “nĭ men” = εσείς
  • 3° πρόσωπο 他们 “tā men” = αυτοί, 她们“tā men”=αυτές, 它们“tā men”=αυτά.

Αυτές, λοιπόν, οι ιδιαιτερότητες στην κινεζική γραμματική αναλύονται στα μαθήματα της κινεζικής γλώσσας.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά . Παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου. Αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα. Καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, κινεζικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.