Η κινεζική κουζίνα Sichuan

Σχολές Καπάτου Η κινεζική κουζίνα Sichuan

Η κινεζική κουζίνα Sichuan (四川省)

Η κινεζική κουζίνα Sichuan (四川省) είναι γνωστή σε όσους γνωρίζουν από κινεζική κουζίνα. Η περιοχή Sichuan (四川省) είναι η τρίτη πολυπληθέστερη επαρχία της Κίνας. Έχει πρωτεύουσα την Chengdu (成都市). Η κινεζική κουζίνα Sichuan δε φημίζεται τόσο για τη νοστιμιά της όσο για τα καρυκεύματα της. Είναι, δηλαδή, εμπλουτισμένη με πολλά καρυκεύματα, καυτερές πιπεριές, μυρωδικά και σκόρδο.

Η κουζίνα Sichuan είναι η κουζίνα της Δύσης. Σε αυτήν την κουζίνα οι τροφές διατηρούνται στο αλάτι και στο ξύδι. Τα πιάτα αυτής της κουζίνας συνοδεύονται, συνήθως, από τη σάλτσα Soi. Η σάλτσα αυτή έχει πλούσιο άρωμα, αλμυρή και πικάντικη γεύση. Είναι τόσο ισχυρή η γεύση της που εξουδετερώνει οποιαδήποτε άλλη. Η σάλτσα Soi συνοδεύει τα κόκκινα κρέατα.

Η κινεζική κουζίνα Sichuan και το χοιρινό

Για το χοιρινό Sichuan θα χρειαστείτε 185 γραμμάρια κινεζικό λάχανο. Αφού το έχετε μουσκέψει για μία ώρα περίπου, το στεγνώνετε με χαρτί και το ψιλοκόβετε. Επίσης,  500 γραμμάρια φιλέτο χοιρινό, κομμένο σε λεπτές φέτες, 3 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο, 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 3 φέτες φρέσκια πιπερόριζα, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη.

Μία πιπεριά τσίλι και 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς τους σπόρους, κομμένη σε λωρίδες. Ακόμη, μία κουταλιά της σούπας ελαφριά σάλτσα Soi. Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και, τέλος 2 κουταλιές της σούπας ρύζι.

Σε ένα γουόκ, ζεσταίνετε το λάδι και προσθέτετε το λάχανο και το χοιρινό. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κρέας. Μετά ρίχνετε τα κρεμμυδάκια, την πιπερόριζα, την πιπεριά τσίλι και την κόκκινη πιπεριά.

Σε ένα μικρό μπολ, αναμιγνύετε τα υπόλοιπα υλικά. Τα ρίχνετε όλα στο γουόκ και ψήνετε για 2-3 λεπτά.

Καλή σας όρεξη!!!!   牙 祭

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά . Παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου. Αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα. Καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, κινεζικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.