Η κινεζική κουζίνα

Σχολές Καπάτου Η κινεζική κουζίνα

Η κινεζική κουζίνα βασίζεται στα τοπικά προϊόντα της κινεζικής γης. Η Κίνα χωρίζεται σε διάφορες περιοχές και η καθεμία από αυτές έχει το δικό της τρόπο μαγειρικής.

Η κινεζική κουζίνα βασίζεται και στα λαχανικά, όπου το λάχανο είναι πανταχού παρόν και το βλέπουμε σε όλα τα εστιατόρια της Κίνας.

Στο νότιο μέρος της Κίνας η κουζίνα διαφοροποιείται ως προς την ποικιλία και τη γεύση. Σχεδόν όλα τα πιάτα που είναι δημοφιλή στις διεθνείς πρωτεύουσες του κόσμου, είναι πιάτα που προέρχονται από τη νότια Κίνα.

Οι Κινέζοι, μέσα στο πέρασμα των αιώνων, έψαξαν και βρήκαν καρυκεύματα που τους αρέσουν πολύ και τα χρησιμοποιούν στην κουζίνα τους. Κάθε επαρχία έχει τους δικούς της σπόρους, τα δικά της φυτά. Σχετικά αναφέρουμε το τζίντζερ, την κανέλα, το γλυκάνισο, το πιπέρι από τη Sichuan, το κόλιανδρο, το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Όσες είναι οι περιοχές της Κίνας, άλλες τόσες είναι και οι γεύσεις. Στο νότιο τμήμα της Κίνας προτιμούν τα αλμυρά ή τα γλυκά πιάτα, στο ανατολικό τα καυτερά. Στο δυτικό προτιμούν τα ξινά και στυφά.

Στην περιοχή του Shangong, όχι μακριά από το Πεκίνο, την πρώτη θέση κατέχουν τα αλμυρά πιάτα. Όταν γίνεται ένα επίσημο γεύμα, οι προσκεκλημένοι κάθονται γύρω από ένα στρόγγυλο τραπέζι. Στο τραπέζι είναι σερβιρισμένα κάθε είδους πιάτα, κρύα, ζεστά, κρέας, ψάρι, λαχανικά, τυρί σόγιας κ.α. Ένα τραπέζι καταπληκτικό που διακοσμείται από τα γνωστά ξυλάκια αντί για μαχαιροπίρουνα. Και ως προς την εμφάνιση και ως προς τη γεύση.

Αξίζει να αναφέρουμε τη διάσημη σε όλο τον κόσμο πάπια Πεκίνου, από την κουζίνα της Σαγκάης (Shanghai), που είναι τόσο πλούσια με γλυκές και τόσο νόστιμες γεύσεις. Το ψάρι κατέχει σημαντικό ρόλο στο τραπέζι αυτό. Φέρνει πλούτο και αφθονία και το ετοιμάζουν για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Η Κίνα έχει διαμορφώσει τους δικούς της τρόπους καλής συμπεριφοράς στο τραπέζι. Σεβασμός πάνω από όλα. Έτσι λοιπόν βλέπουμε ότι στο σερβίρισμα του φαγητού, δίνεται προτεραιότητα στο πιο ηλικιωμένο μέλος της οικογένειας.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα κινεζικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Ενημερωθείτε για τα νέα θερινά τμήματα αρχαρίων ιταλικών, ισπανικών, τουρκικών και γερμανικών που ξεκινούν σύντομα, καλώντας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=_lhnIS9uoDc

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.