Η κινεζική πορσελάνη

Σχολές Καπάτου Η κινεζική πορσελάνη

Η κινεζική πορσελάνη (中 瓷)

Η κινεζική πορσελάνη είναι γνωστή σε παγκόσμια κλίμακα. Βασικά, η ανακάλυψη του λεπτού αυτού υλικού χρονολογείται από την αρχαία Κίνα. Μάλιστα, υπήρξε μια από τις κύριες εξαγωγές σε όλο τον κόσμο, μέσα στην ιστορία της χώρας. Σήμερα, διατίθεται σε πολλά καταστήματα και αποτελεί ένα δημοφιλές αναμνηστικό για τους τουρίστες.

Η κινεζική πορσελάνη αποτελείται από λεπτό και ημιδιαφανές υλικό. Συγκεκριμένα, περιέχει έναν τύπο πηλού, που αναμιγνύεται με άλλα στοιχεία όπως γυαλί, τέφρα, χαλαζία και αλάβαστρο.

Η κινεζική πορσελάνη και η ιστορία της

Η κινεζική πορσελάνη εμφανίστηκε για πρώτη φορά κατά την περίοδο της δυναστείας των Shang (桑) (1600-1046 π.Χ.). Η παραγωγή της παρέμεινε μια καθαρά εθνική τέχνη, μέχρι το τέλος της δυναστείας των Qing (清) (1644-1912), που ήταν και η τελευταία αυτοκρατορική δυναστεία της Κίνας.

Στους αρχαίους χρόνους, η πορσελάνη χρησιμοποιούνταν στην καθημερινή ζωή. Πράγματι, με αυτό το υλικό κατασκεύαζαν φλιτζάνια (杯), πιάτα (盘), καθώς και άλλα χρήσιμα αντικείμενα. Επίσης, αποτέλεσε το βασικό υλικό για τη δημιουργία αγαλμάτων και διακοσμητικών ειδών.

Η κινεζική πορσελάνη ήταν από τα πρώτα είδη που εισήχθησαν από εμπόρους στο δυτικό κόσμο. Από τη δυναστεία των Song (宋代) μέχρι το τέλος της δυναστείας των Ming (明), η κινεζική πορσελάνη προκάλεσε έναν πραγματικό ενθουσιασμό. Επίσης, άλλαξε ριζικά τον τρόπο ζωής των τοπικών πληθυσμών που ασχολήθηκαν με την τέχνη αυτή. Μέχρι και σήμερα, δεν υπάρχει άλλο εμπόρευμα στον κόσμο που να άσκησε τόσο μεγάλη επιρροή για εκατοντάδες χρόνια.

Στις μέρες μας, η ηπειρωτική Κίνα και το Χονγκ Κονγκ φιλοξενούν πολλά μουσεία και καταστήματα, όπου οι τουρίστες μπορούν να θαυμάσουν και να αγοράσουν διάφορα αντικείμενα από πορσελάνη.

Τέλος, είναι γεγονός ότι η κινεζική πορσελάνη και η τέχνη της, αποτελούν μια πραγματική εθνική υπερηφάνεια. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πορσελάνη ονομάζεται στα Αγγλικά “China” («Κίνα»). Η ονομασία αυτή προέρχεται από το γεγονός ότι οι Κινέζοι ήταν οι μόνοι παραγωγοί της στον αρχαίο κόσμο.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά . Παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου. Αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα. Καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, κινεζικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.