Η κινεζική πόλη Σαγκάη I

Η κινεζική πόλη Σαγκάη είναι το «διαμάντι» της Ανατολής. Έχει 24.000.000 κατοίκους και είναι μία από τις πιο πολυπληθέστερες πόλεις του κόσμου. Μια εκλεπτισμένη, μοντέρνα και ταυτόχρονα πολύ παλιά πόλη. Ενώ είναι αχανής, είναι παράλληλα πολύ ελκυστική και κοσμοπολίτικη. Η κινεζική πόλη Σαγκάη συνδυάζει το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον.

Σαγκάη φιλολογικά σημαίνει πάνω από τη θάλασσα. Βέβαια, η θάλασσα απέχει 40 χιλιόμετρα και δε φαίνεται από την πόλη.

Το ποτάμι Huang Pu χωρίζει τη Σαγκάη σε δύο περιοχές, το Pudong και το Puxi. Τα δύο αυτά ποτάμια καθορίζουν και την πορεία της πόλης, από το δέλτα του ποταμού Chiang Jiang. Επιπλέον αποτελεί ένα σημαντικό λιμάνι για τη διακίνηση των εμπορευμάτων.

Η οικονομική ζωή της πόλης καθρεφτίζεται στην περιοχή Pudong. Στο κανάλι Huang Pu υπάρχουν πολλοί ουρανοξύστες που χτίστηκαν τη δεκαετία του ’90, όπου στεγάζονται πολλές εταιρείες κινεζικές και διεθνείς.

Στην άλλη μεριά του ποταμού βρίσκεται η παλιά πόλη. Με τους κήπους της, τα παραδοσιακά σπίτια της Κίνας, σε στυλ παγώδας, που υπάρχουν ακόμα και στις μέρες μας.

Κατά μήκος του καναλιού υπάρχει η περιοχή Bund (Wai Tan) που είναι ο δρόμος της βόλτας. Εκεί υπάρχουν και ωραία νεοκλασικά ή σε στυλ decò. Κτίρια τα οποία ανήκουν στη λίστα των προστατευόμενων κτιρίων της κινεζικής πόλης .

Η περιοχή Puxi είναι το κέντρο της κινεζικής κουλτούρας. Εκεί βρίσκεται το Grand Theatre και το Μουσείο της Σαγκάης.

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκουμε την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα και στοχεύουμε στην πιστοποίηση HSK. Παράλληλα με τη διδασκαλία της γλώσσας κοντά μας θα μάθετε και τις ιδιαιτερότητες της γραφής της. Αυτό που χαρακτηρίζει την κινεζική γλώσσα είναι τα γνωστά σε όλους ιδεογράμματα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Σε όλες μας τις σχολές διδάσκεται η κινεζική γλώσσα και κουλτούρα. Υπάρχουν, επίσης, παιδικά τμήματα εκτός από αυτά των ενηλίκων. Τα παιδικά μαθήματα κινεζικών γίνονται σε περιβάλλον ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά.

Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Ενημερωθείτε για τα νέα θερινά τμήματα αρχαρίων ιταλικής, ισπανικής, τουρκικής και γερμανικής γλώσσας. Καλέστε στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.