Η κινεζική πόλη Wuhan

Σχολές Καπάτου Η κινεζική πόλη Wuhan

 Το κυριότερο οικονομικό κέντρο της Κίνας, η κινεζική πόλη Wuhan

Η κινεζική πόλη Wuhan είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Hubei. Είναι κτισμένη στο σημείο όπου συναντιούνται οι δυο ποταμοί, ο Chang Jiang και ο Han Shui. Βασικά, από οικονομικής άποψης, θεωρείται ότι είναι το Σικάγο της Κίνας. Είναι το βασικότερο οικονομικό κέντρο της κεντρικής Κίνας. Εδώ, βρίσκονται σημαντικές σιδηροβιομηχανίες, που κάνουν την πόλη τον μεγαλύτερο παραγωγό σιδήρου στον πλανήτη. Επίσης, υπάρχουν φαρμακευτικές και ηλεκτροτεχνικές εταιρείες.

Η κινεζική πόλη Wuhan, ένα εμπορικό σταυροδρόμι

Βασικά, η κινεζική πόλη Wuhan είναι η καρδιά του εμπορίου και της τεχνολογίας, λόγω της στρατηγικής γεωγραφικής θέσης που κατέχει. Έτσι, είναι σημαντικός κόμβος αεροπορικών, σιδηροδρομικών και οδικών γραμμών που τη συνδέουν με το βορρά και το νότο. Πράγματι, συνδέεται με την πρωτεύουσα, το Πεκίνο, αλλά και με τις πόλεις Shenzhen, Hong Kong και Canton. Φυσικά, δε γίνεται να παραλείψουμε τη μεγαλούπολη Shanghai και τις άλλες σημαντικές πόλεις της ανατολικής ακτής. Μάλιστα, το αεροδρόμιο της Wuhan είναι ένα από τα πιο μοντέρνα αλλά και πολυσύχναστα του κόσμου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, η κινεζική πόλη Wuhan θεωρείται το Detroit της Κίνας, όσον αφορά την κατασκευή αυτοκινήτων. Μάλιστα, η προηγμένη αυτοκινητοβιομηχανία της δημιουργεί πολλές θέσεις εργασίας. Το πανεπιστήμιο της πόλης, είναι πολύ γνωστό και φιλοξενεί κάθε χρόνο περίπου 1.300.000 φοιτητές.

Στα κινεζικά, Wuhan σημαίνει «στα δυτικά της λίμνης». Πράγματι, η κοντινή στην πόλη λίμνη φημίζεται για τα πολλά είδη πουλιών που φιλοξενεί. Επίσης, είναι γνωστή για το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον που την περιβάλλει. Συγκεκριμένα, εδώ θα δει κανείς απέραντες εκτάσεις με βοτανικούς κήπους. Παντού υπάρχουν δέντρα, όπως μουσμουλιές και κερασιές, καθώς και νερά καλυμμένα με φύλλα λωτού.

Τέλος, χαρακτηριστικό είναι ότι η κινεζική πόλη Wuhan πλήττεται από τις συνεχείς βροχές. Μάλιστα, παλαιότερα, πολλές ανθρώπινες ζωές χάθηκαν από τις πλημμύρες.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά και παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=aKvhMvBkxRU

 

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.