Η κινεζική συνοικία

Σχολές Καπάτου Η κινεζική συνοικία

Η κινεζική συνοικία είναι διάσπαρτη σε κάθε σημείο του πλανήτη.

Η κινεζική συνοικία, σε όποιο μέρος του κόσμου και να βρίσκεται, διατηρεί τα ήθη και τα έθιμά της. Βασικά, εκεί ζουν όσοι Κινέζοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους, σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Οι κάτοικοι μιλούν συνήθως τις τοπικές διαλέκτους. Επίσης, επισκέπτονται την κινεζική αγορά τους, για να προμηθευτούν τρόφιμα καθώς και άλλα απαραίτητα είδη της καθημερινότητάς τους.

Στην κινεζική αγορά, οι πάγκοι είναι πάντα γεμάτοι με φρέσκα λαχανικά της προτίμησης των Κινέζων. Φυσικά, δε λείπουν τα ψάρια από τα οποία βρίσκει κανείς μια μεγάλη ποικιλία. Επίσης τα πουλερικά, όπως οι πάπιες. Άλλωστε, η πάπια Πεκίνου είναι ένα πιάτο παγκοσμίως γνωστό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε κάθε κινέζικη συνοικία, οι επιγραφές των διαφόρων καταστημάτων δίνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα. Πράγματι, τα κινεζικά ιδεογράμματα είναι εκείνα που κάνουν τη διαφορά.

Οι μεγαλύτερες κινέζικες συνοικίες δε βρίσκονται στη Δύση, αλλά είναι διάσπαρτες σε όλη την Ασία, όπως στην Τζακάρτα και τη Μανίλα, αλλά και στην Αυστραλία.

Η κινεζική συνοικία στην πόλη της Μελβούρνης συγκεκριμένα, φιλοξενεί την πιο παλιά Chinatown. Η κινεζική συνοικία της Μελβούρνης ιδρύθηκε το 1854 στην περιοχή Little Bourke Street. Όμως, στα μέσα του 19ου αιώνα, η ανάπτυξή της περιορίζεται αρκετά. Σε αυτή την εξέλιξη συνέβαλαν οι νόμοι οι οποίοι είχαν θεσπιστεί για τη μετανάστευση.

Εξάλλου, από το 1980, στην Αμερική, βλέπουμε την πόλη του Σαν Φρανσίσκο, να ανταγωνίζεται τη Νέα Υόρκη, ως προς την παρουσία των Κινέζων. Στις μέρες μας, στη Νέα Υόρκη ζουν πάνω από 360.000 Κινέζοι. Συγκεκριμένα, 86.000 ζουν σε αυτήν την ιστορική Chinatown. Οι πιο νεοσύστατες κινεζικές συνοικίες βρίσκονται στο Queens όπου ζουν περίπου 140.000 Κινέζοι, καθώς επίσης και στο Brooklyn, με 120.000 κατοίκους περίπου.

Τέλος, από το 1970, η πιο μεγάλη κινεζική κοινότητα της Ευρώπης βρίσκεται στο Παρίσι. Αναφορικά, εκεί ζουν 350.000 πολίτες κινεζικής καταγωγής.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διπλωμάτων διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=gPiVSN15U1c

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.