Η κουζίνα του νησιού Κάπρι

Η κουζίνα του νησιού Κάπρι

Η κουζίνα του νησιού Κάπρι (isola di Capri)

Η κουζίνα του νησιού Κάπρι (στα ιταλικά cucina caprese) χαρακτηρίζεται από υλικά, που βρίσκει κανείς μόνο εκεί. Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στο φρέσκο ψάρι που ψαρεύεται στα καθαρά νερά του αρχιπελάγους της Καμπανίας, στον κόλπο της Νάπολης. Επίσης, άξια λόγου είναι τα τυριά όπως η κατσότα (caciotta) και η μοτσαρέλα (mozzarella), λόγω του ότι εκτρέφονται τα κατσικάκια του νησιού (le caprette). Το κάθε νοικοκυριό καλλιεργεί στα μποστάνια του τις δικές του ντομάτες (pomodori), μελιτζάνες (melanzane), πιπεριές (peperoni). Ακόμη και στα μπαλκόνια των σπιτιών καλλιεργούν μυρωδικά (le erbe aromatiche) όπως βασιλικό (basilicο), ρίγανη (origano) και μαϊντανό (prezzemolo). Βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας και συγκεκριμένα του νησιού είναι ο τρόπος βρασίματος των ζυμαρικών (pasta al dente). Δηλαδή, δύο λεπτά περίπου πριν από τον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος σουρώνουν τα ζυμαρικά. Στη συνέχεια τα ρίχνουν στο τηγάνι και τα τινάζουν λίγο για να μην ζεματάνε όταν θα τα σερβίρουν με τη σάλτσα. Ένα χαρακτηριστικό πρώτο πιάτο του νησιού είναι τα ραβιόλια (ravioli capresi). Όλα τα σπίτια ακολουθούν την παραδοσιακή συνταγή από γενιά σε γενιά. Τα σερβίρουν με φρέσκια ντομάτα, βούτυρο και φασκόμηλο. Πολλές φορές τα κάνουν τηγανιτά ή τα σερβίρουν ως ορεκτικό (antipasto).

Οι ομορφιές του νησιού Κάπρι

Εκτός από την κουζίνα, το Κάπρι και το κοντινό νησάκι Ανακάπρι (Anacapri) διατηρούν την παραδοσιακή τους μουσική και το χορό (tarantella alla caprese ). Αξίζει να επισκεφθεί κανείς αυτά τα νησιά και να ατενίσει από ψηλά την υπέροχη θέα της θάλασσας. Το μεγαλείο τους είναι η φύση και οι αργοί ρυθμοί των κατοίκων. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν γραφτεί πολλά τραγούδια για αυτά (luna caprese, sotto il cielo di Capri ecc.)

 

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.