Η κουλτούρα της Πορτογαλίας

Σχολές Καπάτου Η κουλτούρα της Πορτογαλίας

Η κουλτούρα της Πορτογαλίας στην ιστορία

Η κουλτούρα της Πορτογαλίας διαφαίνεται μέσα από την ιστορία. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι οι Ρωμαίοι αποκαλούσαν τα νησιά Μαδέρα της Πορτογαλίας “Πορφυρά Νησιά”, λόγω της άγριας ομορφιάς τους, αλλά και της εξωτικής τους βλάστησης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με μια στατιστική έρευνα, οι Πορτογάλοι είναι αυτοί που καταναλώνουν περισσότερο χρόνο και χρήμα στις καφετέριες. Το παλαιότερο καφενείο στη Λισαβόνα άνοιξε το 1782 και ονομάζεται Café Martinho da Arcada. Όμως, το πιο διάσημο café της πόλης άρχισε να λειτουργεί από το 1905 και ονομάζεται Café a Brasileira. Εδώ, έπιναν τον καφέ τους οι διανοούμενοι της εποχής.

Η κουλτούρα της Πορτογαλίας στον πολιτισμό

Η πιο διάσημη αγορά της πορτογαλικής πρωτεύουσας, Λισσαβόνας, ονομάζεται «Feira da Ladra» (αγορά των κλεφτών).

Η Πορτογαλία αποτελεί κορυφαίο προορισμό για surfing.

Στην Πορτογαλία υπάρχει η κοιλάδα του Douro, που είναι η μεγαλύτερη ορεινή περιοχή παραγωγής οίνου στον κόσμο. Βασικά, μετά το Tokaj στην Ουγγαρία και το Chianti στην Ιταλία, είναι η τρίτη παλαιότερη προστατευόμενη αμπελουργική ζώνη. Στην πορτογαλική γλώσσα, το οινοποιείο λέγεται «quinta».

Το «Galo de Barcelos» είναι ένα τουριστικό σύμβολο. Και πιο συγκεκριμένα, είναι η φιγούρα ενός κόκορα που προωθεί τη χώρα της Πορτογαλίας στο εξωτερικό.

Ένα ακόμη σύμβολο της παραδοσιακής κουλτούρας της Πορτογαλίας, είναι τα «Azulejo». Τα ζωγραφισμένα πλακάκια από σμάλτο. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση και την επένδυση τοίχων και προσόψεων, σε διάφορα κτίρια.

Τέλος, όσον αφορά στην πορτογαλική κουζίνα, το παραδοσιακό φαγητό της Πορτογαλίας είναι ο μπακαλιάρος. Μάλιστα, φημολογείται ότι υπάρχει μια διαφορετική συνταγή για κάθε μέρα του χρόνου. Το πιο φημισμένο γλύκισμα της Πορτογαλίας είναι οι παραδοσιακές «pasteis de nata», οι οποίες είναι ένα είδος γαλατόπιτας.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα. Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών

Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15). Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.