Η κωπηλασία στον ποταμό Sella

Σχολές Καπάτου Η κωπηλασία στον ποταμό Sella

Η κωπηλασία στον ποταμό  Sella είναι μια γιορτή χαράς για την Ισπανία.

Η κωπηλασία στον ποταμό Sella είναι μία παραδοσιακή γιορτή με πολύ ισπανική μουσική και διασκέδαση.Η γιορτή αυτή λαμβάνει χώρα, στην Asturie της Ισπανίας. Γιορτάζεται από το 1930 και διαδραματίζεται κάθε χρόνο το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου.Στον ποταμό Sella,είναι εκεί που δίνουν ραντεβού οι λάτρεις της κωπηλασίας από όλο τον κόσμο για να κατέβουν το ποτάμι. Προκειμένου να λάβουν μέρος, οι κωπηλάτες πρέπει να έχουν δηλώσει συμμετοχή και να έχουν καταβάλλει ένα αντίτιμο για την απόκτηση της άδειας κωπηλασίας.

Η κωπηλασία στον ποταμό Sella, ξεκινάει τις πρωινές ώρες το πρωί και περισσότερα από χίλια κανό αγωνίζονται  σε μία πορεία 20 χιλιομέτρων. Ο ποταμός, εκτείνεται από το χωριό Arriondas μέχρι τη γραμμή τερματισμού στο Ribadesella. Στις έντεκα το πρωί οι δρόμοι αυτής της τοποθεσίας άρχισαν να γεμίζουν και οι κωπηλάτες ετοιμάζονται για την έναρξη. Στις δώδεκα ο αγώνας ξεκινά και οι κωπηλάτες ρίχνονται στα νερά του ποταμού Sella.

Χιλιάδες θεατές διασκεδάζουν, γελούν και ενθαρρύνουν τους συμμετέχοντες κωπηλάτες του αγώνα. Βέβαια δεν είναι λίγοι αυτοί που ακολουθούν τους κωπηλάτες είτε με τα πόδια είτε με κάποιο όχημα ώστε να δουν όλη τη πορεία των κωπηλατών. Στο Ribadesella, γίνεται ο τερματισμός του αγώνα. Εκεί οι θεατές περιμένουν με ανυπομονησία τους πρωταθλητές και από το μεγάφωνο ανακοινώνεται ποια είναι η εθνικότητα του πιθανού νικητή.

Η κωπηλασία στον ποταμό Sella και η διασκέδαση μετά τον αγώνα

Όταν η κωπηλασία στον ποταμό  Sella τελειώσει, όλοι οι συμμετέχοντες ανεβαίνουν στο Campos of Ova, 3 χιλιόμετρα από το Ribadesella. Εκεί, προετοιμάζεται ένα υπέροχο πικνίκ για αυτούς. Μετά το μεσημεριανό γεύμα, χαλαρώνουν κάτω από τα δέντρα, τραγουδούν και χορεύουν παραδοσιακούς χορούς και μετά τους απονέμονται τα βραβεία.

Το πάρτι όμως δεν τελειώνει ποτέ, επειδή αυτή η τοποθεσία προσφέρει πολλές ψυχαγωγικές δραστηριότητες τις νύχτες του Σαββατοκύριακου. Έτσι, αυτές τις μέρες και οι δύο περιοχές, Ribadesella και Arriondas είναι γεμάτες ζωή.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές En cuentros Españoles και Español En práctica. Με τα βοηθήματα Gramatica della lengua españolaA con jugar, καθώς και το λεξικό ισπανικής γλώσσας.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=z4Ag_Mawcg8

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.