Η λίμνη Lago di Garda

Σχολές Καπάτου Η λίμνη Lago di Garda

Η λίμνη Lago di Garda ή Benaco είναι η μεγαλύτερη της Ιταλίας. Είναι η τρίτη σε βάθος, μετά την Lago di Como και τη Lago Maggiore.

Η λίμνη Lago di Garda δημιουργήθηκε από τους τελευταίους παγετώνες των βουνών Alpi.

Οι παγετώνες κατέβηκαν μέχρι την πεδιάδα, έσκαψαν το έδαφος και εμφανίστηκε ένα μακρύ και βαθύ αυλάκι με νερό, με αποτέλεσμα τη δημιουργία της λίμνης.

Οι περιοχές που μοιράζονται τη λίμνη είναι τρεις. Το βόρειο τμήμα ανήκει στο Trentino – Alto Adige. Το δυτικό κομμάτι στο νομό Lombardia και η ανατολική όχθη στην περιοχή Veneto.

Η λίμνη Lago di Garda πλαισιώνεται από γραφικές συνοικίες (borghi pittoreschi), μικρά λιμανάκια (porticcioli) και πάρκα.

Το καλοκαίρι, γεμίζει από ιστιοφόρα (barche a vela) και σέρφερ, ενώ στις όχθες της συνωστίζονται λουόμενοι, πεζοπόροι και ποδηλάτες.

Οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις είναι πολύ ανεπτυγμένες και διοργανώνονται πολλές εκδηλώσεις και γιορτές, λόγω της μεγάλης άνθησης του τουρισμού.

Ο πρώτος που μαγεύτηκε από την ομορφιά της λίμνης ήταν ο Catullo. Τη λίμνη έχουν επισκεφτεί πολλές προσωπικότητες.

Ποιητές και συγγραφείς, Ιταλοί και ξένοι, όπως Dante Alighieri, Goethe, Ugo Foscolo, Lord Byron, Stendhal, Giosuè Carducci, Gabriele d’Annunzio, Franz Kafka κ.α.

Γύρω της, υπάρχουν πολλά μεσαιωνικά χωριουδάκια, ανάμεσα σε τείχη και κάστρα, πολλά αρχοντικά και βίλες.

Στη λίμνη υπάρχουν μικρά νησάκια, όπως l’isola di Garda (το νησί της Γκάρντα). L’isolotto di San Biagio που είναι γνωστό σαν νησί του κουνελιού.

L’isola dell’Olivo (το νησί της ελιάς), l’isola del sogno (το νησί του ονείρου), l’isola di Trimelone.

Στη δυτική όχθη της, από την πλευρά της Λομπαρδίας, ξεχωρίζει η τοποθεσία Sirmione. Θεωρείται το διαμάντι της λίμνης Garda (La perla di Garda), για την αρμονία των παραδοσιακών σπιτιών, τους όμορφους δρόμους και τις πλατείες.

Εκεί υπάρχουν και ιαματικά λουτρά, με θερμά νερά εμπλουτισμένα με θειάφι, κατάλληλα για δερματικά και αναπνευστικά νοσήματα.

Στην τοπική ιταλική κουζίνα χρησιμοποιείται ποικιλία ψαριών της λίμνης, όπως luccio και polenta.

Λόγω του ήπιου κλίματος, παράγονται πολλά εσπεριδοειδή, καθώς και γνωστά ιταλικά κρασιά όπως το Nosiola, Vino Santo, Garda Classico Gropello κλπ.

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα. Ενημερωθείτε για τα νέα τμήματα αρχαρίων, στο  210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.