Η μέρα των φοιτητών

Σχολές Καπάτου Η μέρα των φοιτητών

Η μέρα των φοιτητών, η Ημέρα της Τατιάνας

Η μέρα των φοιτητών, η Ημέρα της Τατιάνας όπως είναι γνωστή στην Ρωσία (Татьянин день, Tatyanin den ‘). Η μέρα των φοιτητών είναι μια ρωσική θρησκευτική εορτή.

Σύμφωνα με το Γρηγοριανό ημερολόγιο η μέρα των φοιτητών είναι στις 25 Ιανουαρίου. Ενώ σύμφωνα με τον Ιουλιανό ημερολόγιο είναι στις 12 Ιανουαρίου. Η Άγια Τατιάνα ήταν χριστιανή μάρτυρας του 3ου αιώνα στην αρχαία Ρώμη.

Ο Ιβάν Σουβάλοβ ήταν τότε Υπουργός Παιδείας και εραστής της αυτοκράτειρας Ελίζαμπεθ της Ρωσίας. Το 1755, προς τιμήν της μητέρας του Τατιάνα Ροντιόνοβνα και μαζί με αυτήν, υποστήριξαν την ίδρυση του πανεπιστημίου στη Μόσχα.

Η εκκλησία της Αγίας Τατιάνας χτίστηκε αργότερα στην πανεπιστημιούπολη. Από τότε (στις 25 Ιανουαρίου) ξεκίνησε μια παράδοση από ομιλίες και βραβεύσεις στην εκκλησία του πανεπιστημίου.

Η μέρα των φοιτητών κι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία κήρυξε την Αγία Τατιάνα προστάτιδα των φοιτητών και έως σήμερα η Ημέρα της Τατιάνας εορτάζεται ως η μέρα των φοιτητών – σπουδαστών.

Η τήρηση της εορτής έχει μακρά παράδοση που συνδέεται με πολλές δραστηριότητες. Το 1885 ο Τσέχοφ έγραψε: «Αυτό το έτος τα ήπιαν όλα εκτός από το νερό από τον ποταμό Μόσχα, και αυτό γιατί είχε παγώσει». Οι δραστηριότητες αρχίζουν με ένα παραδοσιακό ποτό με μέλι.

Οι εορτασμοί για την Ημέρα της Αγίας Τατιάνας, αν και προέρχονται από τη Μόσχα, έχουν εξαπλωθεί στις περισσότερες πανεπιστημιακές πόλεις.

Συμπτωματικά, η 25η Ιανουαρίου είναι επίσης το τέλος της πρώτης περιόδου της παραδοσιακής ακαδημαϊκής χρονιάς για τους Ρώσους φοιτητές. Το τέλος της χειμερινής περιόδου εξετάσεων, ακολουθούμενη από δύο εβδομάδες χειμερινών διακοπών.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές μας να έχουν μια ευχάριστη «Μέρα των Φοιτητών»!

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.