Η μικρή Βενετία

Σχολές Καπάτου Η μικρή Βενετία

Η καλλιτεχνική πόλη Chioggia (Gióxa στη διάλεκτο της επαρχία Veneto) έχει χαρακτηριστεί ως η Μικρή Βενετία (Piccola Venezia). Άλλες παλιές ονομασίες της ήταν : Clodia, Cluza, Clugia, Chiozza. Απέχει 52 χιλιόμετρα από τη Βενετία και ανήκει στο νομό Veneto.

Πρόκειται για μια παραθαλάσσια πόλη που βρίσκεται στο νότιο άκρο της λιμνοθάλασσας, στα Ιταλικά laguna. Συγκεκριμένα, έχει κτιστεί σε ένα μικρό σύμπλεγμα νησιών μέσα στα κανάλια, που συνδέονται με γέφυρες (ponti). Βασικά, το σχήμα της θυμίζει ψαροκόκαλο (spina di pesce).

Κατά το Μεσαίωνα, η Μικρή Βενετία ήταν μια σημαντική πόλη για την οικονομία του τόπου. Πράγματι, υπήρχαν πολλές αλυκές που της επέτρεπαν μια μεγάλη παραγωγή αλατιού που εξαγόταν σε όλο τον κόσμο. Διοικητικά, η πόλη ανήκε στη Repubblica της Βενετίας μέχρι το 1797, οπότε την κατέλαβε ο Ναπολέων. Στη συνέχεια, πέρασε στην Αυστρία.

Όσον αφορά την αρχιτεκτονική, η Μικρή Βενετία διατηρεί το παραδοσιακό βενετσιάνικο στυλ, με τα κτίρια να βλέπουν στα κανάλια της λιμνοθάλασσας. Μάλιστα, η γραφικότητά της τονίζεται ακόμη περισσότερο χάρη στην παρουσία των χαρακτηριστικών σκαφών τα λεγόμενα bragozzi, με τα χρωματιστά πανιά τους.

Βασικά, η πόλη είναι πυκνοκατοικημένη, γεμάτη κινητικότητα και ζωή. Επίσης, αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης τουριστών. Περπατώντας στα δρομάκια calli όπως τα αποκαλούν, και στις γέφυρες, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει την κομψότητα και τη μαγεία αυτής της πόλης. Πράγματι, η Μικρή Βενετία έχει χαρακτηριστικά κτίρια όπως μουσεία, μνημεία και μεγαλοπρεπείς εκκλησίες. Ιδιαίτερα φημισμένη είναι η Λεωφόρος του Λαού (il Corso del Popolo). Επίσης, η αριστοκρατική πλατεία piazza Vigo, με την πανέμορφη γέφυρα που θυμίζει την εποχή της Serenissima, της  Βενετίας του Δόγη.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στην πόλη διοργανώνεται η γιορτή, το Palio «La Marciliana». Πρόκειται για μια αναπαράσταση του ιστορικού πολέμου της Chioggia (Guerra di Chioggia, 1379-1380), ανάμεσα στη Repubblica Marinara της Genova και τη Repubblica di Venezia.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η μικρή Βενετία αποκαλείται και «πόλη της τέχνης». Επίσης, από το 1987, αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.