Η μικρή μεγάλη Ιταλία

Σχολές Καπάτου Η μικρή μεγάλη Ιταλία

Η ιταλική πόλη Lucca έχει χαρακτηριστεί ως η μικρή μεγάλη Ιταλία. Είναι μια αριστοκρατική πόλη που βρίσκεται στην Τοσκάνη κι έχει 100.000 κατοίκους περίπου. Η μικρή μεγάλη Ιταλία, όπως την αποκαλούν, έχει ένα επιβλητικό ιστορικό κέντρο, καλά διατηρημένο. Βασικά, έχει καταγραφεί ως ένα από τα πιο παλιά ιστορικά κέντρα της Ιταλίας.

Η Lucca, η μικρή μεγάλη Ιταλία περιβάλλεται από τείχη, τα οποία κτίστηκαν το 1500, για να προφυλάξουν την πόλη από επιθέσεις, πράγμα που ευτυχώς δεν συνέβη. Αυτά τα τείχη – οχυρά, αντιπροσωπεύουν τη μοναδικότητα, την αυθεντικότητα και το μεγαλείο της πόλης. Τέτοια ανάλογα τείχη, αλλά σε μεγαλύτερο μέγεθος υπάρχουν στην Κύπρο.

Το 1800, μέσα στα τείχη, σε μια έκταση τεσσάρων χιλιομέτρων, δημιουργήθηκε ένα αστικό πάρκο. Σήμερα, ένας μεγάλος πνεύμονας πρασίνου της πόλης. Τότε ήταν χώρος περιπάτου για τη Δούκισσα Maria Luisa di Borbone, η οποία, το 1820, δημιούργησε τον  Orto Botanico (Βοτανικό Κήπο), με πολλά φυτά και λουλούδια.

Μέσα στα τείχη, στην πόλη, υπάρχουν σημαντικά μνημεία. Όπως, η Piazza dell Amfiteatro (Πλατεία του Αμφιθεάτρου), μια από τις πιο ωραίες πλατείες της Ιταλίας, σε σχήμα Ρωμαϊκού θεάτρου. Στο κέντρο της, υπάρχει ένα σημείο αναφοράς που μας δείχνει τις τέσσερις πύλες της πόλης.

Άλλη ονομαστή πλατεία, είναι η Piazza di San Martino, με τον καθεδρικό ναό Duomo di San Martino. Ο ναός είναι κτισμένος σε ασύμμετρο σχήμα, πρωτοποριακό για την εποχή του και φυλάσσει μεγάλους θησαυρούς, όπως το άγαλμα του San Martino. Επίσης υπάρχουν μεγάλα έργα, όπως ο πίνακας του Tintoretto* “Povero all’Ultima Cena” (ο φτωχός στο Μυστικό Δείπνο).

Η μικρή μεγάλη Ιταλία, η πόλη Lucca έχει πολλές μεσαιωνικές εκκλησίες. Γι’ αυτό και ονομάζεται η πόλη με τις εκατό εκκλησίες.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Μαθήματα ιταλικών και ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών και ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών και ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Ενημερωθείτε για τα νέα θερινά τμήματα αρχαρίων ιταλικών, ισπανικών, τουρκικών και γερμανικών που ξεκινούν σύντομα, καλώντας στο 210 38 03 355.

* Tintoretto: Ιταλός ζωγράφος από τη Βενετία (1518-1594)

https://www.youtube.com/watch?v=ZEaMqtQ8Wog

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.