Η νήσος Mainau

Σχολές Καπάτου Η νήσος Mainau

Η νήσος Mainau ένας επίγειος παράδεισος

Η νήσος Mainau βρίσκεται στα δυτικά της λίμνης της Κωνσταντίας (Γερμανικά: Bodensee), πολύ κοντά στα σύνορα με την Ελβετία. Έχει έκταση μόλις μισού τετραγωνικού χιλιομέτρου και, εδώ και αιώνες, είναι ιδιωτική περιουσία. Σήμερα, αποτελεί τμήμα του Ιδρύματος Lennart Bernadotte. Διοικητικά, υπάγεται στη γειτονική πόλη της Κωνσταντίας (Konstanz), στο ομόσπονδο κράτος της Βάδης – Βυρτεμβέργης (Baden – Württemberg), της νοτιοδυτικής Γερμανίας.

Η νήσος Mainau έχει κατακτήσει επάξια το προσωνύμιο «Η νήσος των λουλουδιών» («die Blumeninsel»). Δεν είναι μόνο οι σύγχρονες τεχνικές που επιτρέπουν την καλλιέργεια αναρίθμητων ειδών λουλουδιών και δέντρων. Είναι, πρωτίστως, η ίδια λίμνη της Κωνσταντίας, που, περιμετρικά της και σε ακτίνα μερικών εκατοντάδων μέτρων, δημιουργεί ένα μικροκλίμα που προσομοιάζει αρκετά με αυτό της Μεσογείου. Έτσι, φοίνικες ή άλλα εξωτικά φυτά, που δύσκολα θα αναπτύσσονταν στην κεντρική Ευρώπη, καλλιεργούνται εδώ χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Η νήσος Mainau και οι κτιριακές εγκαταστάσεις

Στη Νήσο Mainau υπάρχουν και μερικές κτιριακές εγκαταστάσεις. Το Σπίτι των Πεταλούδων («Schmetterlingshaus») φιλοξενεί πολλά είδη εξωτικών πεταλούδων, σε ένα ανάλογα διαμορφωμένο τροπικό κλίμα. Το «Παλάτι του Τευτονικού  Τάγματος» («Deutschordensschloss») είναι το μεγαλύτερο κτίριο του νησιού. Πρόκειται για έργο του Giovanni Gaspare Bagnato (13 Σεπτεμβρίου 1696, Λαντάου, Γερμανία – 15 Ιουλίου 1757, Μάιναου, Γερμανία) από τον 18ο αιώνα σε ύφος μπαρόκ, όπως άλλωστε και η γειτονική εκκλησία («Schlosskirche»). Ο «Πύργος των Κηπουρών» («Gärtnerturm») είναι κατάλοιπο των μεσαιωνικών τειχών του νησιού. Σήμερα, στεγάζει ένα κατάστημα τουριστικών ειδών και μια μικρή έκθεση για την οικογένεια Bernadotte, στην οποία ανήκει το νησί.

Διάσπαρτα σε όλην τη νήσο Mainau βρίσκονται πολλά κιόσκια, υπαίθριοι ή ημιυπαίθριοι χώροι, για μικρά και μεγάλα παιδιά και θεματικές περιοχές. Σε αυτήν την κατηγορία, την παράσταση κλέβει ο «Ιταλικός Καταρράκτης Λουλουδιών και Νερού» («Italienische Blumen-  Wassertreppe»). Πρόκειται για μια προσπάθεια αναπαράστασης αναγεννησιακών κήπων από την Ιταλία, που διαμορφώθηκε τεχνητά σε ένα από τα υψώματα του νησιού με γρανίτη, που μεταφέρθηκε από το Ticino της Ελβετίας.

Η νήσος Mainau είναι εύκολα προσβάσιμη, μιας και βρίσκεται σε απόσταση ενός μικρού περιπάτου από την πόλη της Κωνσταντίας και συνδέεται με μια γέφυρα με τη στεριά. Στην άλλη άκρη του νησιού προσεγγίζουν ατμόπλοια με γερμανική, ελβετική ή αυστριακή σημαία από όλα τα λιμάνια της λίμνης.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα και κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=2McIv1mKuHk

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.