Η νήσος Reichenau

Σχολές Καπάτου Η νήσος Reichenau

Η νήσος Reichenau και η τοποθεσία της

Η νήσος Reichenau είναι το θέμα του σημερινού μας άρθρου. Θα αναφερθούμε στη χερσόνησο Bodanrück.

Η χερσόνησος Bodanrück χωρίζει τη Λίμνη της Κωνσταντίας (γερμανικά: Bodensee) σε δύο άνισα τμήματα. Στην Άνω Λίμνη (Obersee), που είναι και το μεγαλύτερο, και στην Κάτω Λίμνη (Untersee) στα δυτικά. Εδώ βρίσκεται η νήσος Reichenau. Οι συγκρίσεις με τη γειτονική νήσο Mainau είναι αναπόφευκτες, μιας και η Mainau είναι το νησί των λουλουδιών σε αντίθεση με τη Reichenau που είναι το νησί των λαχανικών.

Πράγματι, η νήσος Reichenau είναι ένας απέραντος λαχανόκηπος. Καθοριστικός παράγοντας είναι το ιδιαίτερα ήπιο, για τα δεδομένα της Κεντρικής Ευρώπης, κλίμα της Λίμνης της Κωνσταντίας. Σε σουπερμάρκετ στη Γερμανία, εκτιμώνται ιδιαίτερα από τους καταναλωτές οι ντομάτες, τα αγγουράκια και τα λοιπά λαχανικά από τη Reichenau. Εξίσου ονομαστά είναι και τα κρασιά του νησιού. Κάλλιστα, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο φτωχός συγγενής της Mainau, αλλά αυτός ο χαρακτηρισμός είναι άδικος και δεν υπογραμμίζει τις ιδιαίτερες ομορφιές της.

Η νήσος Reichenau και τα μνημεία της

Το κόσμημα της Reichenau είναι αναμφίβολα το υπερμεγέθες, για τα δεδομένα του νησιού, Μοναστήρι Mittelzell. Επισήμως, ονομάζεται Münster St. Maria und Markus, δηλαδή Καθεδρικός Ναός Παναγίας και Αγίου Μάρκου.

Ο κύριος όγκος του κτηρίου ανάγεται στον 9ο και 10ο αιώνα μ.Χ., γι’ αυτό και ο αρχιτεκτονικός ρυθμός που κυριαρχεί είναι ο ρομανικός (γερμανικά: Romanik). Εξωτερικά, διακρίνονται προγενέστερα κτίσματα και στο εσωτερικό υπάρχουν αρκετά στοιχεία που προστέθηκαν τη δεύτερη χιλιετία και μαρτυρούν την πορεία του στο χρόνο.

Το συνολικό μήκος του κτηρίου είναι γύρω στα 100 μέτρα και το μέγιστο πλάτος τα 40. Παρά τις προσθήκες, διατήρησε τον εν πολλοίς ρομανικό του χαρακτήρα, αλλά αυτές οι προσθήκες είναι που του αποδίδουν μια κυβική όψη. Αντικρίζοντας κάποιος απ’ έξω το μοναστήρι, δημιουργείται η εντύπωση πως αποτελείται από κύβους που τοποθετήθηκαν ο ένας πλάι τον άλλο.

Στη νήσο Reichenau βρίσκονται άλλα δυο εκκλησιαστικά μνημεία μικρότερου μεγέθους, που είναι, όμως, εξίσου σημαντικά για την ιστορία της τέχνης. Γι’ αυτό, το έτος 2000, η νήσος Reichenau ανακηρύχθηκε από την UNESCO σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα και κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=UGg9ss2z4Tg

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.