Η νηστεία του Ραμαζανιού

Σχολές Καπάτου Η νηστεία του Ραμαζανιού

Η νηστεία του Ραμαζανιού είναι η νηστεία του ισλαμικού κόσμου

Το ισλαμικό ημερολόγιο, όπως καθορίζεται στο Κοράνι, στηρίζεται στην κίνηση της Σελήνης. Τόσο η έναρξη ενός νέου έτους όσο κι η εναλλαγή των μηνών συνδέονται με τη γέννηση ενός νέου φεγγαριού. Η διάρκεια δε των μηνών, πάντα με βάση τους κύκλους που διαγράφει η Σελήνη, διαρκούν εναλλάξ 29 ή 30 ημέρες. Αυτό δίνει ένα συνολικό άθροισμα 354 ημερών, μερικές μέρες λιγότερες δηλαδή, αν θεωρήσουμε ως μέτρο σύγκρισης το ηλιακό έτος που διαρκεί 365 ημέρες.

Η νηστεία του Ραμαζανιού ξεκινά κάθε χρόνο πάντα την ίδια ημερομηνία, σύμφωνα όμως με το σεληνιακό ημερολόγιο. Η παραπάνω διευκρίνηση είναι απαραίτητη για να γίνει κατανοητή η έναρξη της περιόδου της νηστείας στον ισλαμικό κόσμο η οποία, σύμφωνα με το ηλιακό ημερολόγιο, μετατοπίζεται κάθε χρόνο κατά 11 ή 12 μέρες προς τα πίσω.

Στις περισσότερες μουσουλμανικές χώρες, τα ημερολόγια αναγράφουν συνήθως δυο συγκεκριμένες ημερομηνίες. Μία σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο και μία άλλη σύμφωνα με το ηλιακό το οποίο χρησιμεύει για την επικοινωνία με τον έξω κόσμο, δηλαδή για τις αερομεταφορές κ.λπ. Το τουρκικό κράτος υιοθέτησε επίσημα, από την 1η Ιανουαρίου 1927, το Γρηγοριανό ημερολόγιο, για όλες τις χρήσεις. Έτσι, οι εκάστοτε ημερομηνίες έναρξης και λήξης της νηστείας ανακοινώνονται σύμφωνα με το ηλιακό ημερολόγιο. Π.χ. για το 2018  η νηστεία του Ραμαζανιού ξεκινά στις 16 Μαΐου, το 2019 στις 6 Μαΐου, το 2020 στις 24 Απριλίου κ.ο.κ.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την τουρκική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα τουρκικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online τουρκικών, καθώς και παιδικά τμήματα τουρκικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.