Η Οικία Buonarroti

Σχολές Καπάτου Η Οικία Buonarroti

Η Οικία Buonarroti (Casa Buonarroti)

Η Οικία Buonarroti (Casa Buonarroti)  είναι το σπίτι του καλλιτέχνη Michelangelo Buonarroti. Το σημερινό μας άρθρο αφορά στον πολιτισμό και την τέχνη της Ιταλίας. Η Οικία Buonarroti βρίσκεται στη Via Chibellino 70, γωνία με τη Via Buonarroti, στη Φλωρεντία. Πρόκειται για ένα μουσείο, έναν τόπο αναφοράς και μνήμης του ιδιοφυούς Michelangelo Buonarroti (06/03/1475 – Caprese – 18/02/1564 – Ρώμη).

Συγκεκριμένα, η Οικία Buonarroti προβάλλει διάφορες πτυχές της προσωπικότητάς του, καθώς και στιγμές από την ιστορία της οικογένειάς του.

Η Οικία Buonarroti και τα έργα του

Η Οικία Buonarroti φιλοξενεί μια εκπληκτική συλλογή έργων του δημιουργού. Μεταξύ αυτών, βρίσκονται 3 εξαιρετικά γλυπτά της πρώτης περιόδου, δηλαδή, της νεανικής του εποχής.

Επίσης, εκτίθενται:

  • πλήθος σχεδίων του
  • μια ξύλινη μακέτα της πρόσοψης της Basilica di San Lorenzo. *
  • πολλοί πίνακες
  • έργα του 17ου αιώνα, που απεικονίζουν μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής του δημιουργού
  • ένα σημαντικό αρχείο και σπάνιες συλλογές έργων τέχνης

Επίσης, στην Οικία Buonarroti διοργανώνονται διάφορες εκπαιδευτικές επισκέψεις, στις οποίες συμμετέχουν σχολεία από όλες τις περιοχές της Ιταλίας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές του δημοτικού βλέπουν το γλυπτό Michelangelo Bambino που σμιλεύει την κεφαλή ενός Σάτυρου (Fauno).

Επιπλέον, οι μαθητές του γυμνασίου παρακολουθούν ένα trailer από την τηλεοπτική ταινία της RAI, Primavera (Άνοιξη) του Michelangelo. Η ταινία παρουσιάζει το νεαρό καλλιτέχνη να δουλεύει το μάρμαρο και να δημιουργεί το αριστούργημά του David.

Τέλος, στους μαθητές του Λυκείου γίνεται ξενάγηση στο μουσείο και ομιλίες που αφορούν στη ζωή και στο έργο του δημιουργού. Ακόμα, παρουσιάζονται σημαντικά γεγονότα της Οικίας Buonarroti, καθώς και οι προσωπικότητες που έζησαν σε αυτό το σπίτι, κατά το πέρασμα του χρόνου.

Συγκεκριμένα, αναλύεται η προσωπικότητα του Michelangelo il Giovane, δηλαδή του Μιχαήλ Άγγελου του νεότερου, ο οποίος ήταν απόγονος της οικογένειας Buonarroti, από την πλευρά του αδελφού του Μιχαήλ Άγγελου.  Ο Michelangelo il Giovane ασχολήθηκε και αυτός με την τέχνη και τόνισε ακόμη περισσότερο το κύρος της οικογένειας Buonarroti.

Είναι αυτός που κάλεσε σπουδαίους καλλιτέχνες της εποχής του για να διακοσμήσουν την οικία Buonarroti. Επίσης, φιλοξένησε σπουδαίες προσωπικότητες της εποχής, όπως τον Galileo Galilei και τον Pietro da Cortona.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές Incontri nuovi και In pratica, καθώς και τα βοηθητικά Verbi και Preposizioni.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

*Ένας από του πρώτους ναούς λατρείας της Καθολικής Εκκλησίας, που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.