Η ονομασία της Piazza Navona

Σχολές Καπάτου Σχολές Καπάτου Η ονομασία της Piazza Navona

Η ονομασία της Piazza Navona στην Ιταλία

Η ονομασία της Piazza Navona είναι ο τίτλος του σημερινού μας άρθρου. Στα μαθήματα ιταλικών, ο καθηγητής πάντα αναφέρεται στους αρχαιολογικούς χώρους της Ρώμης. Ένας από αυτούς είναι και η Piazza Navona, που βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι περισσότεροι λάτρεις των ταξιδιών έχουν περπατήσει στην πλατεία και έχουν θαυμάσει τα αριστουργήματα τέχνης που την διακοσμούν.

Από πού προέρχεται η ονομασία της Piazza Navona; Αξίζει τον κόπο να κάνουμε μια αναφορά στο παρελθόν.

Γυρνάμε, λοιπόν, πίσω στο χρόνο κατά 2000 χρόνια. Έτσι φτάνουμε στα τέλη του 1ου μ.Χ. αιώνα. Από εδώ ξεκινά και η ιστορία της Piazza Navona.

Το 86 μ.Χ. ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Domiziano θεσπίζει αγώνες παρόμοιους με τους αρχαίους ελληνικούς. Βασικά, αντιγράφει τους Ολυμπιακούς αγώνες που γινόταν κάθε 4 χρόνια στην Αρχαία Ολυμπία. Αγώνες οι οποίοι διεξάγονται με τη συμμετοχή αθλητών, μουσικών, ιπποτών κ.α.

Για να φιλοξενηθούν αυτοί οι αγώνες χρειαζόταν να δημιουργηθεί ένας δικός τους χώρος, ισάξιος του κύρους της πρωτεύουσας της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, δηλαδή, ένα στάδιο. Έτσι, επιλέχθηκε το Campo Marzio. Ένας χώρος ανέκαθεν διαθέσιμος για αγώνες αρμάτων καθώς και για εξάσκηση για αγώνες στίβου. Επρόκειτο δηλαδή για ένα είδος γυμναστηρίου (palestra) στην ύπαιθρο. Αυτό που έκανε το συγκεκριμένο στάδιο ξεχωριστό, ήταν η αρχιτεκτονική του. Συγκεκριμένα, δεν ήταν ανοικτό όπως τα υπόλοιπα, αλλά πλαισιωνόταν από τείχη. Ήταν το πρώτο και το μοναδικό στάδιο με αυτή την αρχιτεκτονική.

Η ονομασία της Piazza Navona και η προέλευσή της

Η ονομασία της Piazza Navona προέρχεται από τη λατινική λέξη agone (in agonis). Με το πέρασμα του χρόνου, η λέξη εξελίχθηκε σε innagone, navone και, τέλος navona.

Αναφερθήκαμε σε έναν τόπο που μάγεψε τα πλήθη, λόγω των κερκίδων του σταδίου (lo spalto). Επίσης, λόγω του οδοστρώματος από πλακάκια τερακότας, τα ονομαζόμενα sampietrini.

Έτσι, στο επόμενο ταξίδι στη Ρώμη, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει την Piazza Navona και να αναπολήσει την ιστορία της.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές Incontri nuovi και In pratica, καθώς και τα βοηθητικά Verbi και Preposizioni.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.